Societatea de Transport Bucureşti STB SA a semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie moderne, dotate cu aer condiţionat, în traseu fiind deja 40 dintre acestea, a anunţat Adrian Criţ, director general STB, citat de Agerpres.

"Avem semnat un contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie moderne, cu o lungime de 36 de metri, cu podea total coborâtă, dotate cu aer condiţionat, din care deja în traseu sunt 40. În următoarea săptămână liniile 41, 25 şi 10 o să aibă 44 de tramvaie, urmând ca următorul lot de tramvaie să fie introdus pe liniile 1, 21, respectiv 32. Sunt nişte avantaje majore pe care le avem, ca urmare a dotării Bucureştiului cu noile tramvaie. Aş evidenţia faptul că, după primele şase luni de zile, chiar dacă acestea au intrat în circulaţie pe măsură ce au fost furnizate de către producători, deja săptămâna trecută aceste 40 de tramvai aveau parcurşi peste 1,3 milioane de kilometri. Deja aceste tramvaie au transportat peste 7 milioane de locuitori ai Bucureştiului - şi m-aş referi şi la numărul de călătorii pe care Societatea de Transport Bucureşti îl are la nivel anual. E vorba de cifra de 700 de milioane de călătorii", a menţionat Adrian Criţ, la conferinţa Upgrade România - cum creştem "Investiţiile verzi" în economie.

În opinia sa, instituţiile publice, autorităţile locale, trebuie să sprijine această componentă de transport, în condiţiile în care, cumulat, tot ceea ce înseamnă transport în mediul urban, inclusiv transportul naţional pe cale ferată, e depăşit de numărul de călători ai Societăţii de Transport Bucureşti.

Potrivit acestuia, până în martie 2024 o să avem şi 100 de troleibuze noi furnizate de către producătorul Solaris din Polonia, troleibuze cu autonomie de 20 de kilometri, ceea ce va permite extinderea liniilor actuale de troleibuz şi traversare a centrului Bucureştiului fără a investi în reţeaua suplimentară, reţeaua de energie pentru alimentare a acestora.

"Acest lucru ajută şi atunci când sunt pene în reţeaua de energie electrică, când sunt diferite probleme de natură tehnică ale troleibuzelor. Deci, şi din acest punct de vedere, investiţia e una sustenabilă", a mai spus Adrian Criţ. El a menţionat că zilele trecute s-a semnat şi contractul pentru furnizarea a 100 de autobuze electrice.

Proiect pentru achiziția a 250 de tramvaie

Consiliul General al Capitalei a aprobat un studiu de oportunitate prin care se recomandă achiziţionarea a 250 de tramvaie moderne, necesare îmbunătăţirii transportului public de călători.

Studiul de oportunitate recomandă achiziţionarea a: 100 de tramvaie din gama de 27 de metri (dintre care 10 bidirecţionale), 100 de tramvaie din gama de 36 de metri unidirecţionale şi 50 de tramvaie din gama de 45 de metri. Ca şi posibile surse de finanţare nerambursabile au fost identificate PNRR şi POR 2021-2027.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 836.487.085 euro, respectiv 4.145.295.398 lei fără TVA.

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri