Rusia este în proces de echipare a noilor sale submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a anunţat şeful celui mai mare constructor de nave rus pentru agenţia de presă de stat RIA, într-un interviu publicat şi citat de Reuters, transmite Agerpres.

"Submarinele nucleare multifuncţionale ale proiectului Iasen-M vor fi echipate în mod obişnuit cu sistemul de rachete Zircon (Ţircon, în rusă n.r.)", a declarat Aleksei Rahmanov, directorul executiv al OSK (Corporaţia Unită de Construcţii de Nave, United Shipbuilding Corporation - USC), pentru RIA.

"Lucrările în această direcţie sunt deja în curs", a precizat el.

Submarinele din clasa Iasen, cunoscute şi sub numele de Proiect 885M, sunt dotate cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, construite pentru a înlocui submarinele nucleare de atac din epoca sovietică ca parte a unui program de a moderniza armata şi flota.

Rachetele hipersonice Zircon de pe mare au o rază de acţiune de 900 km şi se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât a sunetului, făcând dificilă apărarea împotriva lor, notează Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat la începutul acestui an că Rusia ar începe livrările în masă de rachete Zircon ca parte a eforturile ţării de a-şi spori forţele nucleare.

Fregata multifuncţională rusă Amiral Gorşkov, care şi-a testat capacităţile de atac în vestul Oceanului Atlantic la începutul acestui an, a fost deja echipată cu rachete Zircon.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri