In ultimii ani, sectorul sanatatii a evoluat semnificativ prin tratamente inovative si solutii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale oferite pacientilor. Setrio Soft este una dintre companiile romanesti care dezvolta aplicatii si solutii IT in domeniul sanatatii, precum BizPharma, GoPharma, BizMedica, BizDepozit si BizMobile. Solutiile dezvoltate de companie au peste 19.000 de utilizatori in intreaga tara si vizeaza producatori, distribuitori, medici si farmacii. Sebastian Geanta, manager divizia software medical al Setrio Soft, a prezentat care sunt tendintele de digitalizare in industria de sanatate din Romania si la nivel mondial.

87% din romani utilizeaza un dispozitiv mobil. Insa, se adreseaza farmaciile sau clinicile medicale pacientilor prin intermediul unei aplicatii mobile?

Cum folosesc pacientii din Romania tehnologia in domeniul sanatatii?

Cum se conecteaza pacientii romani cu medicii utilizand tehnologia?

Pacientii romani (83%) contacteaza in continuare un medic de familie sau un medic specialist prin telefon. Pe langa apelul telefonic, pacientul a inceput sa foloseasca si e-mailul sau sms-ul.

Incotro ne indreptam? Care sunt tendintele de digitalizare la nivel global?

“Urmatoarele tendinte sunt inteligenta artificiala si supercomupeterele, unde sunt stocate foarte multe date ce pot fi utilizate ulterior in diagnostic sau partea de propunere tratamente, de exemplu. Sunt aplicatii cu date cu caracter medical adunate de-a lungul timpului din conversatiile dintre medici si pacienti. De exemplu, Babylon Health App poate stabili un diagnostic prezumtiv in 90 de secunde, daca diagnosticul este grav iti face si o programare online la un medic. (…) Daca medicul iti prescrie o reteta atunci automat ti-o rezerva in farmacie, dupa ce ti-ai ridicat medicamentele aplicatia iti aminteste cand trebuie sa iei pastilele. Iar un alt trend in zona de digitalizare in sanatate ar fi consultatiile online”, a mentionat Sebastian Geanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri