Un vest-european obisnuit foloseste internetul de acasa sau de la munca intr-o medie de 16,5 zile din luna si isi petrece lunar un total de 24 de ore, vizionand 2.662 pagini web, se arata intr-un studiu realizat de ComScore in SUA, tarile Europei de Vest si Rusia.
Studiul ComScore World Metrix arata ca, in aprilie, foloseau internetul in mod activ, in medie, 122 de milioane de europeni in varsta de 15 ani si peste, comparativ cu 114 milioane de persoane din SUA.

Statul european cu populatia cea mai activa pe internet este Marea Britanie. Un utilizator mediu din Marea Britanie foloseste internetul 20 de zile din luna si isi petrece online, in medie, 34 de ore pe luna. in Marea Britanie, rata de penetrare a internetului este de 62%, comparativ cu 66% in SUA.

Suedezii stau pe internet 31 ore lunar, fata de media europeana de 24 de ore, si viziteaza lunar 4.019 de pagini de internet, cu 51% mai mult decat media europeana de 2662 pagini, potrivit NewsIn.

Olanda are cea mai mare rata de penetrare a internetului din Europa, de 83%. Urmeaza apoi tarile scandindave: au acces la internet 70% dintre norvegieni si suedezi, 68% dintre danezi si 65% din finlandezi. tarile din Europa de Vest cu cea mai mica rata de penetrare a internetului sunt Italia (36%) si Spania (39%). tara cu cel mai mare numar de utilizatori online este Germania, unde sunt 32,6 milioane de persoane in varsta de peste 15 ani care sunt folosesc internetul, la o rata de penetrare de 46%.

Studiul include, dintre statele Europei de Est, numai Rusia, unde 11% din populatie are acces la Internet. in medie, un rus intra pe internet 11 zile din luna si sta lunar pe internet 13 ore.

In toate tarile Europei de Vest, cele mai populare marci online sunt Google, Microsoft si Yahoo. in Rusia, insa, cele mai populare branduri online sunt Yandex.ru si Mail.ru.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri