Cresterea economica puternica este cel mai important indicator macroeconomic care a marcat ultima luna, avansul surprinzator al PIB in primul trimestru, de 5,7% in termeni anuali, fiind cel mai mare din Uniunea Europeana si a depasit cu mult estimarile analistilor locali. Urmariti in infograficul de mai jos care sunt evolutiile principalilor indicatori publicati in ultima luna, cu impact asupra economiei si mediului de afaceri.

De asemenea, cursul de schimb leu/euro a reprezentat in ultimele 30 de zile un alt factor de ingrijorare pentru populatie sau firmele care au de facut plati in euro. Moneda nationala s-a depreciat mai multe zile la rand si s-a apropiat periculos de mult de nivelul de 4,6 lei/euro.

Totusi, cursul nu va sta prea mult aproape de 4,6 lei/euro, potrivit unei analize a Raiffeisen. Astfel, cu toate ca guvernatorul Mugur Isarescu a declarat recent ca "nu prea e loc de aprecierea leului", analistii bancii austriece se asteapta ca moneda nationala sa castige teren in a doua parte a anului si sa se tranzactioneze la 4,45 lei/euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Special »



Setari Cookie-uri