Doi romani vor sa creeze Facebook-ul copiilor. Vezi investitia

Doi antreprenori romani cu background tehnic si de imobiliare vor sa promoveze o retea sociala pentru copii si sa o aduca la nivelul de “Facebook romanesc pentru cei mici”. Investitia in Zibo.ro s-a ridicat la 50.000 euro, veniturile asteptate pe acest an fiind de 30.000 euro. Vezi amanunte despre noua retea sociala dedicata copiilor si spune-ti parerea mai jos.

Actionarii Zibo Mall SRL, proprietarii retelei, sunt Aurel Racautanu si Radu Christian, fiecare detinand cote egale din firma. Ambii actionari au circa 40 de ani, absolventi de Universitati cu profil tehnic.

“Fondurile investite in proiect provin din resurse proprii, fiecare avand alte afaceri - alimentatie publica si imobiliare, respectiv birotica si imobiliare”, a subliniat pentru wall-street.ro Aurel Racautanu.

La creionarea ideii s-a lucrat timp de 2 ani, apoi in mai 2010 au lansat varianta beta a sitului. Pe langa "planetele" existente (sectiuni ale site-ului – n.r.), urmeaza in urmatoarele 2 luni sa lanseze “planeta comunitate”, o retea sociala autohtona dedicata copiilor. “Copiii isi vor putea creea propriul profil, interactionand cu prietenii de scoala sau de joaca, cu control parental 100%”, explica Racautanu.

De asemenea cei doi vor include un prim mall virtual pentru copii, produsele putand fi promovate si vandute direct de pe Zibo.ro. “Zibo.ro propune un sistem de promovare a produselor si afacerilor pentru copii in sistem Pay Per Action, in care utilizatorii zibo.ro sunt motivati sa realizeze diverse actiuni pe paginile de prezentare”, mai spune Racautanu.

“Pana acum am investit peste 50.000 euro, urmand inca aproximativ 10.000 euro pentru cele doua module in lucru - comunitate si mall virtual”, spune el, spunand ca se asteapta ca in 2011 sa genereze venituri de circa 30.000 euro din publicitate dar si parteneriate online si offline.

Pana la finalul lunii iulie se inscrisesera pe site peste 11.400 de utilizatori. De o luna, conturile utilizatorilor se confirma prin cod unic primit prin SMS. Site-ul are un trafic mediu de circa 23.000 de vizitatori unici pe luna.

Una dintre intrebarile care se pun in momentul in care construiesti o retea pentru copii este cum reusesti sa moderezi continutul pentru ca el sa nu dauneze tinerilor. Reprezentantii firmei sustin ca tot ceea ce se afla pe site este monitorizat in proportie de 100%. “Toate pozele, filmulete, comentariile devin vizibile doar dupa ce acestea au fost monitorizate si aprobate de reprezentantii nostri sau de utilizatori de incredere, pentru a respecta principiile inscrise pe site”.

Firma a realizat mai multe actiuni fara bani sau cu putini bani pentru a isi face cunoscut brandul, printre care “Saptamana familiei, saptamana fara TV”, in doua editii in care s-au implicat peste 200 de muzee, gradini zoologice, toate bibliotecile judetele, ISJ sau MECTS; “flashmobul copiilor” sau “protestul online impotriva reducerii alocatiei pentru copii”.

“Urmarim sa cream acel spatiu virtual in care parintii sa se poata intalni, sa povesteasca despre copii, sa se laude cu pozele si filmulete lor, sa-si trimita poze cu copiii lor sau sa primeasca un sfat din partea unui specialist”, spune Aurel Racautanu.

Firma a realizat parteneriate si cu blogeri, printre care Chinezu sau Titus, urmand ca in viitorul apropiat sa se implice si Cabral, care va patrona actiunea “Schimb de jucarii”.

Din toamna, pentru intarirea brandului si atragerea de noi utilizatori, firma va organiza prin parteneriat cu Galeriile REAL, in toate magazinele din Romania, campania “Schimb de jucarii”, in scop umanitar. Tot la categoria actiuni de vizibilitate se numara “Concurs de majorete”, echipa castigatoare urmand sa devina echipa de majorete a nationalei de rugby.

Ce parere aveti de site, dar si de interferenta offline-online pentru promovarea retelei? Considerati ca vor avea succes cei doi antreprenori? Comentati mai jos.

Vezi mai jos si alte povesti ale tinerilor antreprenori:

Cum au lansat o invatatoare si un fierar betonist o afacere cu legume bio

Doi tineri vor sa castige zeci de mii de euro din aplicatii pentru iPhone si iPad

Roman la 23 de ani, antreprenor in Canada: Ce vad aici acum se va intampla in Romania peste 4-5 ani


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri