Peste 10 milioane de antreprenori s-au facut cunoscuti in 90 de orase din China de la inceputul anului 2008 pana la finalul lui 2010, numarul lor crescand, in medie, cu 15% in fiecare an, conform unui oficial al Ministerului Resurselor Umane si Securitatii Sociale, citat de Xinhuanet.com.
Un guvernant chinez a declarat ca, in cele 90 de orase unde s-au facut inregistrari, 42% dintre noile entitati economice au supravietuit peste trei ani, in timp ce numarul de angajati aferenti acestora a crescut, in medie, cu 30% pe an.

“Statisticile arata ca incurajarea antreprenoriatului creste in mod simtitor numarul persoanelor angajate”, a spus Xin Changxing.

Presiunile somerilor, sustinute de un numar mare al populatiei si al structurilor sociale, au obligat guvernul din regiune sa implementeze politici care sa incurajeze si sa sprijine antreprenoriatul.

“De fapt, China are mult spatiu pentru antreprenori”, a spus Zhou Tianyong, profesor la Party School of the Communist Party of China Central Committee. “China are 11,66 corporatii pentru fiecare 1.000 de oameni. Standardul mediu in tarile in curs de dezvoltare este de 20-30 in timp ce in cele dezvoltate, de 40-50 de corporatii”.

Zhou a subliniat ca Europa a pus la punct politici de incurajare a antreprenoriatului in anii ’90 pentru a face fata ratei somajului in crestere, o miscare ce a creat mai mult de 10 milioane de joburi din 1997 pana in 2001. SUA si Japonia au instaurat de asemenea politici similare pentru a incuraja antreprenoriatul, in special pentru tineri si femei, confom lui Zhou.

Guvernul chinez a oferit in ultimii ani, din ce in ce mai intens, traininguri gratuite tinerilor, a redus taxarea firmelor la inceput de drum si a garantat imprumuturi – aceste masuri s-au dovedit extrem de benefice in ultimii ani.

Considerati ca Romania ar trebui/trebuie sa incurajeze start-up-urile in moduri similare? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri