Start-up Nation, oficializat prin publicarea normelor in Monitorul Oficial: de cand puteti depune cererile de finantare

Start-up Nation, programul de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, implementat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a fost oficializat prin publicarea ordinului privind aprobarea normelor in Monitorul Oficial.

Programul Start-up Nation prevede acordarea unor ajutoare de minimis nerambursabile in valoare de pana la 200.000 de lei pentru fiecare intreprinzator privat, pentru un numar maxim de 10.000 de beneficiari. Bugetul total alocat programului se ridica la 380 de milioane de euro, iar inscrierea celor interesati pentru obtinerea fondurilor de la stat se va face doar online, pe site-ul ministerului, conform News.ro.

Cei care vor accesa programul vor trebui sa creeze minimum un loc de munca pe o perioada de cel putin doi ani, fiind astfel estimata crearea a aproximativ 20.000 de locuri de munca. De altfel, salariul este deductibil pe o perioada de pana la un an, iar suma maxima ce poate fi dedusa este de 3.100 de lei, respectiv salariul mediu pe economie.

Cererile de finantare vor putea fi depuse incepand cu data de 15 iunie, pentru o perioada de 30 de zile.

Citeste si:
Start-Up Nation 2020: buget pentru finantarea a 5.000 de firme
Start-Up Nation 2020 va avea...
Sursa foto: Baramee Thaweesombat/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri