Tehnologia nu “iarta” niciun domeniu de activitate, indiferent de consecventa cu care a continuat sa isi urmeze cutumele stabilite de-a lungul timpului. QuickLegal poate fi rezultatul unei astfel de inclestari, o fuziune intre o profesie veche de mii de ani si un produs tehnologic menit sa le permita consumatorilor sa acceseze serviciile de care au nevoie printr-o simpla accesare a unei aplicatii sau a unui site web. Despre planurile proiectului am stat de vorba cu 3 dintre membrii echipei.

Iulia Caizer si Luminita Busuricu s-au cunoscut la inceputul anului la o competitie de antreprenoriat destinata solutiilor tehnice cu impact in zona juridica. Avocati de profesie, au cazut de acord ca trebuie sa dezvolte o solutie care sa ii aduca mai usor in contact cu persoanele care au nevoie de indrumare juridica. Dupa luni de cautari, au reusit sa atraga in echipa 4 programatori si sa puna bazele proiectului QuickLegal, o platforma online menita in principal sa ofere raspunsuri la orice intrebare juridica din aria dreptului comercial.

Andrei Docea este unul dintre programatorii care lucreaza la partea tehnica a proiectului, manat de dorinta de a schimba practicile unei profesii ce, dupa parerea lui, nu a cochetat prea mult cu ideea de inovatie.

“Am plecat de la premisa ca vrem sa oferim un fel de asistent virtual pentru problemele din zona juridica folosind inteligenta artificiala. O idee ambitioasa, insa ne-am dat seama ca trebuie sa pornim gradual, pentru ca nu detinem resursele necesare. Avem un coleg care se ocupa doar el de aceasta componenta, momentan, iar noi lucram la o alternativa. Intr-un final, vrem ca inteligenta artificiala sa invete din intrebarile oamenilor care este informatia pe care o cauta, iar dupa aceea sa o aleaga dintr-o baza de date pusa la punct de catre avocatii nostri. ”, precizeaza Andrei Docea.

Pana in acest moment, ei au creat o baza de date care sa contina raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari juridice din aria dreptului comercial venite din partea cetatenilor.

“In principal ne-am orientat pe ceea ce inseamna infiintarea unei societati de dimenisuni mici sau mijlocii, dar si pe probleme generale pe care orice intreprinzator le intampina. Ne-am propus sa le oferim o ghidare in linii mari, sa se poata informa prin intermediul platformei despre pasii pe care trebuie sa ii faca in anumite situatii”, precizeaza Iulia Caizer, cofondator QuickLegal.

Transformarea platformei intr-un “birou” online de avocatura

QuickLegal

sursa foto: By everything possible / Shutterstock.com

Cei de la QuickLegal vor de asemenea sa isi creeze o comunitate de avocati care sa fie inscrisi pe platforma, cu care utilizatorii sa intre in contact prin intermediul chatbox-ului in cazul in care raspunsul primit de acestia nu li se pare suficient pentru rezolvarea situatiei in care se afla.

“Eu ca avocat am pornit de la o nevoie proprie cand am gandit aceasta solutie, aceea de a-mi gasi clienti. Mi-am dorit ca aceasta problema sa fie rezolvata printr-un program software. In acelasi timp, vreau ca aceasta solutie sa rezolve si problema oamenilor in ceea ce priveste accesarea cu usurinta a serviciilor juridice. Speram ca prin platforma QuickLegal sa rezolvam aceste 2 probleme”, povesteste Luminita Busuricu, cofondator QuickLegal.

Membrii echipei precizeaza ca inca nu au intalnit genul acesta de solutii in Romania si ca, in ceea ce priveste unele aspecte, se inspira de la platformele pe care le-au descoperit pe pietele din strainatate. In acest moment participa la programul educational de antreprenoriat Future Makers, o competitie de idei de business orientate catre viitor, in urma caruia spera sa reuseasca sa finalizeze cat mai multe dintre planurile pe care si le-au propus.

“E un cumul de informatie fantastic. Avem acces la grupuri de experti pe anumite domenii, de la economie pana la software development”, precizeaza Iulia.

Echipa QuickLegal este finalista in competitia de idei de business orientate catre viitor Future Makers. Daca vreti sa aflati care sunt celelalte idei finaliste, intrati aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri