Regulamentul Programului Bucharest Start-up City, prin care 200 de noi afaceri vor primi finantare in valoare de 50.000 de euro, a fost pus in dezbatere publica

PMB anunta ca proiectul se afla in dezbatere publica timp de 45 de zile calendaristice (30 de zile lucratoare), incepand cu data de 13 martie.

Dupa incheierea etapei de dezbatere publica, regulamentul va fi supus votului CGMB, urmand ca dupa aprobarea acestuia in Consiliul General, sa inceapa perioada de depunere a planurilor de afacei, scrie start-up.ro.

De asemenea, timp de 10 zile, cei interesati pot trimite recomandari asupra regulamentului Bucharest Start-Up City.

Proiectul are ca principale obiective finantarea de startup-uri in acord cu dezvoltarea inteligenta a Municipiului Bucuresti, precum si atragerea tinerelor talente antreprenoriale si este implementat pe baza unui parteneriat incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Citeste si:
Măsuri pentru susținerea turismului din Capitală, anunțate de...
Firea anunță măsuri pentru...

Primaria Municipiului Bucuresti a definitivat si a pus in dezbatere publica Regulamentul Programului Bucharest Start-Up City. Dupa finalizarea perioadei de dezbatere publica si aprobarea documentului de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, bucurestenii vor putea sa depuna planurile de afaceri, in vederea finantarii acestora.

Ce este Bucharest Start-Up City?

Bucharest Start-Up City este un program de finantare dedicat start-up-urilor din Municipiul Bucuresti, initiat de Primaria Capitalei, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si vizeaza sustinerea a minimum 200 de beneficiari, cu o suma maxima de 50.000 euro/ beneficiar.

Pe 12 decembrie 2018, Primarul General al Capitalei si presedintele CNIPMMR anuntau semnarea unui protocol de colaborare prin care acest program urmeaza sa se deruleze.

"Am demarat acest proiect din dorinta de a sustine antreprenorii care doresc sa inceapa noi afaceri si pentru a crea noi locuri de munca in Capitala Romaniei. Cred ca acest program va reprezenta o sansa atat pentru cei care doresc sa-si deschida propria afacere cat si pentru Bucuresti, care devine astfel un incubator de afaceri care va contribui la dezvoltarea si infrumusetarea orasului", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Citeste si:
Finantare nerambursabila 2019: 4 programe la care sa aplici
Finantare nerambursabila...

"Programul Bucharest Start-Up City este primul de acest fel initiat de o administratie publica locala, Bucurestiul devenind astfel si capitala antreprenoriatului romanesc. Prin acest program ne dorim sa demaram o serie de actiuni care sa sustina inovarea, antreprenoriatul dar si sa sustinem dezvoltarea durabila a Bucurestiului. Ii incurajez pe toti cei interesati de acest program ca in aceasta perioada de dezbateri publice, sa vina cu idei si propuneri de imbunatatire a programului, intrucat o politica publica eficienta are suportul si contine ideile tuturor", afirma presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu.

Cheltuielile eligibile in cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investitia in echipamente, cu achizitia de autovehicule / autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii in mediul online, cheltuieli necesare pentru achizitia de software.

Cine se poate inscrie la Bucharest Start-Up City?

Conditiile de eligibilitate specifice programului vizeaza infiintarea intreprinderii pentru care este solicitata asistenta financiara pe raza Municipiului Bucuresti, dupa data de 1 ianuarie 2019. (atat sediul social cat si punctul de lucru trebuie sa fie pe raza Municipiului Bucuresti). Lista cu CAEN-urile eligibile se regaseste in regulamentul complet pe care il puteti accesa aici.

Citeste pe start-up.ro cum vor fi departajate proiectele si care va vi grila de evaluare

Citeste si:
Un ambalaj returnabil pentru comerțul online intră în teste la...
Start-upul R-CREATE a lansat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Ce nevoi au firmele romanesti in procesul de internationalizare
Setari Cookie-uri