Un plus pentru vanzarile din piata rezidentiala, dar si pentru incurajarea noilor dezvoltari de profil ar fi extinderea cotei de TVA 5% la achizitionarea celei de-a doua locuinte. O astfel de modificare legislativa ar incuraja tinerii care in trecut si-au cumparat o locuinta de dimensiuni mai mici cu un credit prin programul guvernamental "Prima Casa" sa decida acum sa faca un upgrade la o locuinta de trei sau, poate, patru camere, pentru a spori calitatea vietii de familie, apreciaza Daniel Tudor, CEO in cadrul companiei de consultanta imobiliara The Concept.

Intrebat daca exista efecte mai putin bune date de propunerea cu privire la TVA zero pana acum in piata rezidentiala la nivel de vanzari, Daniel Tudor (foto) afirma: "Din pacate, da. Procesul de lunga durata al autoritatilor pentru aprobarea acestei legi a adus atat un blocaj in luarea deciziei de achizitionare de noi locuinte, dar mai ales lipsa specificatiilor acestei legi a pus semne de intrebare si in randul dezvoltatorilor, precum cui s-ar adresa aceasta lege sau care este plafonul de incadrare ori daca exista unul".

In opinia sa, "ca si in celelalte motoare de piata, si sectorul rezidential a avut de suferit din cauza unui prim trimestru de an mai dificil cu o iarna grea, protestele politice, schimbari legislative… Insa, anul 2017 ne aduce numeroase dezvoltari noi in piata rezidentiala, ce vor fi bine primite de cererea pietei. Mai ales de solicitarile tinerilor, care isi doresc acum o calitate a vietii mai buna si sunt direct interesati de apartamentele nou construite si livrate fie anul acesta, fie anul urmator din Bucuresti", spune Daniel Tudor.

Este un an bun pentru investitii imobiliare?

"Da, chiar foarte bun. Ofertele de finantare ale bancilor sunt unele dintre cele mai bune din ultimii ani, preturile practicate sunt cele corecte, Romania este in continua crestere economica, ceea ce arata ca piata imobiliara isi continua si procesul de maturitate in care se afla", arata seful The Concept.

Investitia intr-un apartament intr-o zona centrala din Capitala ar aduce un randament din inchiriere de circa 7-8%, spune Daniel Tudor. "Mai mult decat atat, avantajele pietei noi de apartamente sunt din ce in ce mai concrete, deoarece piata veche de apartamente concureaza preturile acestora. Asadar investitia intr-un apartament situat intr-un ansamblu rezidential nou este una mult sigura si mai rentabila pe termen lung, atat din punct de vedere investional, cat si pentru achizitia unei locuinte proprii".

The Concept, tranzactii de 100 MIL. euro

"Privim ca fiind oportune, dar si ca provocari constructive, mai ales intr-un an dinamic precum 2017, extinderea si dezvoltarea portofoliului companiei si investitiile noi in deschiderea de noi sucursale in Bucuresti si in tara. Un alt punct strategic al companiei, si poate cel mai important, este ca o piata concurentiala te face mai orientat ca oricand catre livrarea de calitate a serviciilor, iar The Concept face acest lucru printr-o consultanta si un departament de Customer Care de calitate, dar si prin oferirea de servicii conexe clientilor sai", spune Daniel Tudor.

El arata, de asemenea, ca The Concept si noua divizie premium a companiei - Heritage Properties - se asteapta ca acest an sa aduca un total de tranzactii de apartamente noi in valoare totala de aproximativ 100 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Succese »


Setari Cookie-uri