Un sondaj realizat la inceputul acestei luni in randul clientilor Bank of America arata ca 44% dintre investitori considera ca actiunile au devenit supraevaluate, nivel record inregistrat pana in prezent. Ca urmare, oficialii bancii americane au declarat ca evaluarile prea mari, insotite de asteptarile foarte ridicate ce vizeaza profitabilitatea companiilor, duc la o vulnerabilitate extrema a pietelor in situatia in care profiturile viitoare ar dezamagi piata.

“Atunci cand decidem daca o piata este sau nu supraevaluata ne uitam la nivelul evaluarilor din prezent si le comparam cu mediile istorice. Uitandu-ma la cifrele din prezent, pietele emergente europene arata cel mai atractiv, avand cel mai redus nivel P/E (price/earnings), cel mai mare randament al dividendelor, o crestere a profitabilitatii decenta, estimata la 13,7% in 2018 si nu se tranzactioneaza la un premium fata de media inregistrata pe termen lung” , mentioneaza Carsten Hesse.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont