Drumul de acces din intravilanul orasului Sulina catre plaja din localitate a fost modernizat recent cu aproximativ 8 milioane de lei, investitie derulata cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Investitia face parte din cadrul programului de modernizare a drumurilor de interes local, se arata intr-un comunicat al MDRT.

Ministrul Elena Udrea declara in 2009 ca va reda Sulinei frumusetea si atractivitatea de odinioara.

In cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii nationale de turism derulat de MDRT, anul trecut a fost finalizat proiectul de reamenajare a plajei Sulina, un proiect important atat pentru turisti, cat si pentru localnici.

Programul MDRT de dezvoltare a infrastructurii turistice vizeaza si alte proiecte care vor duce la cresterea atractivitatii orasului Sulina.

Proiectele care pot fi dezvoltate in perioada urmatoare se refera la reabilitarea celor doua faruri vechi din oras, sistematizarea si amenajarea falezei si a cimitirului maritim si realizarea unui centru multifunctional, prin reconversia actualei biblioteci orasenesti.

In cadrul unui proiect pilot derulat de MDRT in parteneriat cu ONU, Sulina beneficiaza, alaturi de alte doua destinatii romanesti, de asistenta prin PNUD (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare) pentru realizarea planului strategic de dezvoltare urbana integrata, cu efect benefic asupra activitatilor de turism.

Proiectele dezvoltate de MDRT in Sulina au ca rezultat cresterea turismului in zona, se arata in comunicat.

"Cifrele inregistrate la capitolul vizitatori in luna august din acest an, cand au fost inregistrati intr-o singura zi 8.200 de turisti, intr-un oras cu 4.600 de locuitori, practic de trei ori mai multi turisti decat acum doi ani, ceea ce reprezinta un record pentru oras", potrivit MDRT.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri