Wizz Air va aduce in iulie in flota din Romania prima aeronava A320, echipata cu sistemul pentru varful aripilor, Sharklet, de economisire a combustibilului. Flota de avioane de la Bucuresti va creste la 7.
Cu noua achizitie, valoarea totala a investitiilor in Romania va ajunge la un miliard de dolari.

Noua aeronava va incepe operatiunile pe 4 iulie la Bucuresti si va opera 19 zboruri saptamanale suplimentare pe cele mai cautate rute, Bergamo, Bologna, Catania, Londra Luton, Madrid, Palma Mallorca, Paris Beauvais, Roma, Valencia.

“Noua aeronava Airbus A320 va transporta in plus 300.000 de pasageri in primul an”, a declarat Gyorgy Abran, chief commercial officer Wizz Air.

Aeronava va transporta circa 300.000 de pasageri pe luna.

Cele 12 aeronave alocate bazelor romanesti vor transporta anul acesta peste 3,3 milioane de pasageri, din care 1,8 milioane din Bucuresti.

Sharklets reprezinta noile dispozitive pentru varfurile aripilor care imbunatatesc aerodinamica aeronavei si reduc semnificativ consumul de combustibil si emisiile cu 4%, pe sectoarele de zbor mai lungi.

Sharklets sunt disponibile pe gama noua de aeronave A320 si ofera companiilor flexibilitate in a adauga in jur de 100 de mile nautice sau pot permite cresterea sarcinii pana la 450 de kg.

Anul acesta, Wizz Air va introduce noi rute, catre Alghero, Geneva, Girona, Oslo, Tel Aviv si Dubai.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 43 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, 270 de rute facand legatura cu 94 de destinatii din 33 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri