"Incepand de vineri si pana azi (marti - n.r.) au fost anulate sase nave cu peste 150 de turisti germani fiecare. Navele trebuiau sa plece din Germania, de la Passau, dar circulatia pe Dunare este inchisa pe teritoriul Austriei si Ungariei", a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, care asigura serviciile la sol pentru turistii din peste 80% din navele de croaziera care vin pe Dunare in Romania.

In acest an, Karpaten va asigura serviciile pentru 934 de nave de croaziera care ajung pe Dunare in Romania in perioada 21 martie-28 noiembrie, scrie Mediafax.

Marginean spune ca se estimeaza ca de saptamana viitoare cotele apelor Dunarii vor scadea, iar circulatia navelor de croaziera va reveni la normal. "In Romania, circulatia pe Dunare nu va fi afectata, din cauza latimii mai mari a fluviului", a mai spus reprezentantul agentiei de turism.

Mircea Vladu, directorul general al agentiei de turism Prestige Tours, spune ca alte doua nave, pentru care se va ocupa de serviciile la sol, sunt in pericol sa fie anulate in urmatoarele zile. Fiecare dintre cele doua vapoare are, de asemenea, peste 150 de pasageri.

Citeste si:

Un turist strain plateste pentru o croaziera pe Dunare peste 80 de euro pe zi, cu pensiune. Media de varsta pe navele de croaziera fluviale variaza de la 65 de ani pana pe la 80 de ani. Turistii dorm pe nava si in fiecare zi fac excursii optionale.

In fiecare an ajung in Romania in croaziere pe Dunare aproximativ 140-150.000 de turisti straini. Cei mai multi dintre ei provin din Germania, dar sunt si turisti austrieci si americani.

Dunarea a atins un nivel record de 8,90 metri la Budapesta duminica, insa apoi apele fluviului au inceput sa se retraga.