Aproape jumatate din biletele de avion vandute in prezent la nivel mondial sunt comercializate sub forma electronica, a anuntat luni Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA), organizatie care si-a propus eliminarea biletelor de avion traditionale pana la sfarsitul lui 2007, informeaza AFP.

"La sfarsitul lunii aprilie 2006 biletele electronice reprezentau 50 la suta din biletele aeriene comercializate...Adevarata provocare consta in a accelera ritmul, pentru a atinge un procentaj de penetrare a biletelor electronice de 70 la suta in 2006 si de 100 la suta pana la finele lui 2007", a subliniat presedintele comitetului director al IATA, Robert Milton, cu prilejul adunarii generale a Asociatiei, ce se desfasoara zilele acestea la Paris.

IATA, asociatie care regrupeaza aproximativ 265 de companii aeriene din intreaga lume, responsabile pentru 94 la suta din traficul aerian mondial, a avertizat ca va sanctiona companiile aeriene membre care nu vor trece complet la biletele electronice din 2008.

Daca un bilet electronic de avion costa aproximativ un dolar, acelasi bilet pe hartie costa aproximativ 10 dolari. Potrivit IATA, care anul trecut a emis 315 milioane bilete traditioanle de avion, trecerea completa la biletele electronice va permite industriei transportului aerian sa realizeze economii anuale de trei miliarde dolari pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Vești bune pentru iubitorii de cumpărături: Marele Bazar din Turcia, redeschis
Setari Cookie-uri