Comisia Europeana va premia, luni seara, 19 localitati europene, printre care si Jurilovca din Tulcea, pentru turism accesibil persoanelor in varsta si celor cu nevoi speciale, se arata intr-un comunicat al Executivului de la Bruxelles.

"Jurilovca este situata intr-un peisaj de basm in apropiere de Marea Neagra i de Delta Dunarii, o zona umeda unica i o localitate aflata in patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea si peisajele sale uimitoare", este descrisa in comunicatul CE localitatea din judetul Tulcea, scrie Mediafax.

Premiul a fost acordat ca urmare a stradaniilor autoritatilor locale de a primi "vizitatori de toate varstele din intreaga Europa".

"Se fac eforturi pentru ca toti vizitatorii, in egala masura, sa petreaca o vacanta placuta aici. Centrul local pentru turiti ii ajuta pe toti vizitatorii sa gaseasca raspunsuri la orice intrebari au pe parcursul ederii lor in regiune", precizeaza comunicatul.

Potrivit Comisiei Europene, "turismul accesibil destinat persoanelor in varsta i celor cu nevoi speciale este una dintre ramurile turistice din Europa ale carei resurse nu sunt suficient valorificate", iar dezvoltarea sa sprijina oportunitatile egale i drepturile omului, precum si imbunatatirea calitatii generale a destinatiilor turistice. Din acest motiv, Comisia Europeana a decis sa acorde in 2013 "Premiul european de excelenta pentru turism accesibil" (EDEN).

Pe langa Jurilovca vor mai fi premiate localitati turistice din Austria, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Estonia, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania i Turcia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri