Iubitorii de sporturi albe, in special cei din zona Moldovei, se vor putea bucura, incepand de vineri, de partia de schi "Nemira”, care va fi deschisa pentru prima data publicului, de la receptia facuta in primavara acestui an, in statiunea bacauana Slanic Moldova, transmite corespondentul Mediafax.

Cu o investitie de 5,6 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana si Consiliul Judetean (CJ) Bacau, partia este una dintre cele mai moderne din Romania, fiind prevazuta cu telescaun, instalatie de inzapezit artificial si nocturna. "Conform procedurilor, au fost realizate toate verificarile care se impun la instalatia de telescaun si cea de zapada artificiala. S-a inceput batatoritul zapezii astfel incat, pana vineri, partia sa se incadreze in parametri normali pentru schiat. Sa speram ca o sa tina zapada si nu o sa se incalzeasca pentru a ne da planurile peste cap”, a declarat, marti, directorul Serviciului Public Judetean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont Bacau, Romil Botezatu.

Tarifele stabilite de Consiliul Judetean Bacau pentru acest sezon rece la instalatia de telescaun a partiei de la Slanic Moldova sunt cuprinse intre 5 lei de persoana, pentru o singura urcare, si 100 de lei, abonament pentru doua zile. Copiii, elevii si studentii vor beneficia de reducere, respectiv 3 lei o singura urcare si 60 de lei abonamentul pentru doua zile.

Cu o lungime de 1.414 metri, o latime medie de 38 de metri si o diferenta de nivel de 240 de metri partia este incadrata in categoria celor usoare si, implicit, ii confera acesteia un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Sursa foto: Magru Anton