Mangalia va avea un port turistic. Constructia lui va incepe anul viitor. Operatorii sint optimisti in ceea ce priveste 2007.

Agentia de Protectie a Mediului Constanta a eliberat acord de mediu titularului investitiei, respectiv Primariei Mangalia. Aceasta investitie face parte din strategia de dezvoltare a orasului Mangalia. Costul necesar al investitiei este estimat la 15 milioane de euro. La sfirsitul acestui an se va desfasura licitatia pentru adjudecarea lucrarilor, organizata de Ministerul Integrarii Europene. Lucrarile la portul turistic vor incepe o data cu venirea primaverii si se vor derula in trei etape. Pentru prima etapa au fost alocate cinci milioane de euro: trei milioane de euro din fonduri PHARE.

Continuarea lucrarilor depinde de obtinerea finantarii. Portul turistic va fi amenajat intr-o zona in care in prezent acosteaza navele de pescuit. Pe litoralul romanesc mai sint amenajate alte doua porturi turistice: unul, Tomis, la Constanta, care opereaza cu ambarcatiuni de agrement, si altul la Eforie Nord. Portul pentru nave usoare de agrement, iahturi de croaziera a fost realizat de Europa Yacht Club SRL.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7135&art=17959&cHash=cdd6289d36


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »