Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri, a anuntat miercuri ca se va retrage din patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), considerand ca aceasta nu-i mai reprezinta interesele.

“Azi facem cerere de iesire din ANAT. Nu ne reprezinta interesele”, a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, in cadrul unei intalniri cu presa.

Agentia Christian Tour, controlata de fratii Cristian si Marius Pandel, este cea mai mare agentie de turism din Romania, cu vanzari de 246,7 milioane lei anul trecut.

ANAT este condusa de Alin Burcea, care la randul sau controleaza agentia Paralela 45, cu vanzari anul trecut de 192,6 milioane lei.

Surse din piata au declarat pentru News.ro ca motivul deciziei este legat de dispute intre seful ANAT si Christian Tour.

Citeste si:
Alin Burcea, despre iesirea Christian Tour din ANAT: Nu e o pierdere
Alin Burcea, despre iesirea...

“Alin Burcea s-a ferit intotdeauna de un singur concurent, cel mai mare, Christian Tour. Sicanele pe care Burcea le-a facut competitorului sunt de notorietate in piata, iar cei de la Christian nu au vrut sa isi mai asocieze imaginea cu cea a ANAT”, au declarat miercuri pentru News.ro surse din piata.

ANAT este asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania, ce are ca membri activi 500 de agentii de turism, cele mai importante din tara.

Acestea cumuleaza peste 85% din vanzarile pachetelor de turism si calatorie, estimate la aproape un miliard de euro anual si au impreuna peste 4.600 de angajati.

Industria turismului in Romania are peste 120.000 de angajati si contribuie la economia nationala cu aproape 2% din PIB.

Citeste si:
Circa 300.000 de romani isi petrec minivacanta in Romania
Peste 150.000 de romani isi...

Marti, Autoritatea Nationala pentru Turism a retras, in vederea radierii din oficiu, 1.384 de licente de turism emise companiilor care nu au prezentat polita valabila de asigurare in cazul insolventei sau falimentului, polita pe care orice agentie este obligata sa o aiba si sa o afiseze public.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
13 agentii de turism si ANAT, amendate pentru fapte anticoncurentiale
Setari Cookie-uri