Zborurile charter inseamna inchirierea tuturor locurilor intr-un avion de catre o agentie sau mai multe agentii de turism pentru vanzarea lor in pachete de vacanta (+cazare, transfer, mese, taxe de aeroport). Zborurile charter sunt sezoniere (preponderent vara) si nu exista in oferta clasica/pe site-ul companiilor aeriene.

"O sa lansam pe Vuelo (n.r.: site din grupul Christian Tour) zboruri charter. Va fi primul site de bilete de avion din Romania care vinde bilete pe charter. Daca vrei doar bilet de avion, pana acum nu gaseai. Daca vrei sa zbori in Corfu, poti sa iei doar bilete de avion", a declarat Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour intr-un interviu wall-street.ro.

Daca pana acum zborurile charter puteau fi accesate doar prin cumpararea unui intreg pachet de vacanta, anul acesta proprietarul Christian Tour a decis sa le vanda ca servicii individuale. Marius Pandel nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre vanzarea zborurilor charter ca serviciu individual intrucat acest serviciu nu a fost lansat oficial.

Biletele pentru zboruri charter sunt vandute prin site-ul Vuelo.ro, parte din Christian Tour, cu preturi de la 95 euro (categoria promo) la 200-250 euro si peste 400 euro. Zborurile charter sunt valabile pentru destinatii din bazinul Marii Mediterane si Marii Egee: insule grecesti - Corfu, Santorini, Creta, Rodos, Antalya, Mallorca, dar si din Oceanul Atlantic - Gran Canaria, insula care apartine de Spania.

Sursa foto: S. CATALIN ALEXANDRU