Incendiile devastatoare din Grecia care au afectat localitati din apropiere de Atena au cauzat peste 70 de morti si 187 de raniti. Din fericire, romanii nu merg in acea zona si nu au fost raportate probleme in cazul acestora, a spus la Digi24 seful ANAT, Nicolae Demetriade.

Niciun turist roman nu este afectat de incendiul din Grecia, zona afectata de dezastru (din apropierea Atenei) fiind dedicata, in principal, turistilor eleni, a declarat marti presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade, la Digi24.

"Niciun turism roman nu este afectat de incendiul din Grecia fiindca toti turistii romani sunt in alte zone. Aceasta zona afectata de incendiu este dedicata, in principal, turistilor eleni. Ne-am interesat la toate agentiile de turism romanesti care au vandut Grecia. Nu a fost raportat niciun caz de afectare a vreunui turist. Trebuie sa fim cu totii extrem de prevazatori si pe viitor, pentru orice poate sa apara din cauze naturale, si sa fim mult mai vigilenti", a precizat Demetriade.

Ce se intampla cu turistii romani din Grecia

Potrivit sursei citate, programul de zbor al avioanelor este nemodificat, iar incendiul din Grecia nu poate schimba programul de activitate al agentiilor romanesti, al avioanelor sau al turistilor.

"Fac un apel la toti turistii sa nu isi schimbe programul din cauza acestui dezastru din Grecia care se poate intampla oriunde. Nu sunt afectate agentiile, pana in prezent nu au fost renuntari din partea turistilor care au prevazut sa plece astazi sau maine (marti sau miercuri, n.r.). Nu s-au facut renuntari la programele deja achitate", a mai spus Nicolae Demetriade.

incendiu grecia

Potrivit sedului ANAT, circa 700.000 - 800.000 de turisti romani viziteaza Grecia in fiecare an, iar in acest moment in aceasta tara se pot afla aproximativ 100.000 - 120.000 de turisti romani.

Incendiu Grecia: Bilant provizoriu - 79 de morti si 187 de raniti

Pana in acest moment, incendiile care au devastat imprejurimile Atenei au provocat moartea a 79 de persoane. Cu toate acestea, bilantul nu este definitiv, in jur de o suta de pompieri continuand sa caute eventuale victime in zona balneara de pe coasta de est a Atticii, inabusita de flacari luni seara.

Potrivit Reuters, cel putin 187 persoane, inclusiv 23 de copii, au fost ranite in incendiul din Grecia. Numarul persoanelor disparute era inca neclar.

Premierul Alexis Tsipras a anuntat trei zile de doliu national.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri