Matera este astazi una dintre cele mai frumoase destinatii din Italia. Insa nu a fost mereu asa. Multi locuitori din Matera isi amintesc vremurile cand orasul isi facuse o reputatie de focar de infectie si boli, fiind considerat "o rusine nationala".

In urma cu circa 9.000 de ani, locuitorii din Matera locuiau in grote, impreuna cu animalele lor, astfel ca locul devenise un adevarat focar de infectie, scrie CNN, citat de Digi24. Pentru a pune capat epidemiilor, in anii '50, guvernul italian a inceput sa ii mute cu forta pe locuitorii grotelor.

In ultimii ani, Matera s-a transformat intr-o atractie turistica. Calatori din toata lumea sunt atrasi de orasul pitoresc de pe colina, dar si de istoria locului. Multe dintre grotele care ii speriau odinioara pe turisti au fost renovate. In zona s-au deschis numeroase hoteluri, restaurante si magazine, iar economia orasului a inceput sa infloreasca.

In 1993, Matera a fost inclus in patrimoniul UNESCO si va fi Capitala Culturala Europeana in 2019.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri