Nu-ti place sa te inghesui cu mii de turisti cand mergi in vacanta? In acest caz, ia in calcul cateva destinatii care merita vizitate, potrivit travelpulse.com, dar pe care deocamdata nu le-a descoperit foarte multa lume.

Puglia, Italia

Desi in prezent nu este la fel de populara ca Toscana sau coasta Amalfi, Puglia are acelasi farmec specific italian ca destinatiile mai vizitate de turisti. Cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, orase cochete pe coasta Adriaticii si o bogatie culturala si istorica la fel de mare ca in restul Italiei, Puglia este o destinatie demna de luat in seama in 2020 - pana nu va fi si ea asaltata de mii de turisti.

Tallinn, Estonia

Capitalele europene sunt vanate de calatorii de pretutindeni, insa Tallinn a ramas deocamdata in afara radarului acestora. Mostenirea culturala bogata a Estoniei, locurile incarcate de istorie si viata de noapte sunt numai cateva dintre atractiile acestei capitale.

Islanda

Desi a inceput sa castige in popularitate in ultimii ani, Islanda nu e inca in topul alegerilor celor care pleaca in vacante in strainatate. Pentru pasionatii de excursii cu rucsacul in spate, Islanda are de oferit izvoare termale, paduri montane si, nu in ultimul rand, un vulcan activ. Pentru cei interesati de viata de noapte, capitala Reykjavik este celebra pentru ofertele de distractie.

Insulele Feroe

Situate la jumatatea drumului dintre Scotia si Islanda, aceste insule aflate departe de circuitele turistice obisnuite merita o privire mai atenta. Pe langa cladirile istorice si ruinele care pot fi vizitate acolo, Insulele Feroe reprezinta un mic paradis pentru iubitorii de expeditii in natura salbatica.

Muntenegru

Cu toate ca vecina lui, Croatia, este mult mai populara in randurile calatorilor, Muntenegru are o frumusete surprinzatoare care asteapta sa fie descoperita. Turistii interesati de vacantele in aer liber vor descoperi in Muntenegru munti maiestuosi, lacuri glaciare, pesteri spectaculoase si plaje cu nisip rosu, a caror frumusete le va taia respiratia.

Cipru

Majoritatea turistilor au auzit de apele albastre si de plajele frumoase din Cipru, dar insula are mult mai multe de oferit. Cu o istorie de mii de ani, Cipru are ruine care pot fi explorate, castele in varf de munte, sate ingrijite, dar si muzee si chiar si un loc intrat in patrimoniul UNESCO, Paphos, in care exista morminte ale regilor datand din secolul al III-lea i.e.n.

Creta

Umbrita de popularitatea altor insule grecesti, precum Mykonos sau Santorini, Creta merita vizitata pentru plajele ei superbe, mostenirea culturala si mancarea delicioasa, fiind o destinatie potrivita mai ales pentru familiile cu copii.

Sursa foto: unsplash.com, pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri