Romanii care decis sa-si petreaca Sarbatorile de iarna in tara au optat pentru traditionalele vacante interne, in Maramures si Bucovina, sau in statiunile montane, multi orientandu-se catre hoteluri care ofera, pe langa cazare si masa, si alte servicii precum sesiuni de wellness in salina, bai cu aburi si saune.

In ceea ce priveste destinatiile externe, Tara lui Mos Craciun, statiunile de schi din Bulgaria, Austria, Franta si Elvetia, sau destinatiile insorite, precum Thailanda, Egipt si Dubai tin si anul acesta capul de afis, scrie Agerpres. Pentru agentia Paralela 45, una dintre cele mai cautate destinatii pentru Craciun a fost Laponia, cu "Tara lui Mos Craciun", dupa cum a declarat Alin Burcea, CEO al tour-operatorului.

"Este al patrulea an consecutiv in care Paralela 45 are in oferta pachete de vacanta in Tara lui Mos Craciun, prin operarea, impreuna cu Tarom, a unui zbor charter. Turistii, in special familii cu copii, au ocazia sa ii intalnesca pe Mos Craciun si pe sotia lui, viziteaza Santa Park, pescuiesc la copca si fac safari cu husky, intr-un cadru natural unic. Un sejur de cinci zile, cu zbor operat de compania Tarom, cazare la hotel de patru stele, transferuri, taxe de aeroport, a costat de la 1.990 de euro/adult si de la 1.661 de euro/copil", a afirmat Alin Burcea.

Printre destinatiile solicitate de romani pentru Revelion se afla Iordania, Thailanda, Dubai si Antalya, ultima fiind printre cele mai cautate vacante in tot timpul anului 2019.

"Cele mai cautate destinatii pentru sarbatorile de iarna au fost Antalya, Egipt, Iordania, Dubai, Thailanda, Malta. Iordania este una dintre destinatiile cerute de Revelion. O vacanta de Revelion costa 1.299 de euro de persoana pentru opt nopti de cazare la hoteluri de patru si cinci stele. In tarif sunt incluse: biletul de avion dus-intors, transferurile, taxele de aeroport, sapte cine, cina festiva de Revelion la un hotel in Aqaba, ghid local, insotitor roman de grup, vizite si excursii la Amman, Madaba, Muntele Nebo, Marea Rosie, Betania, Marea Moarta, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum. Thailanda, tara orhideelor, a templelor aurite, este o alta destinatie ceruta de Revelion, datorita temperaturilor ridicate. O vacanta de opt nopti costa 1.845 de euro/persoana. Pachetul incluse opt nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de cinci stele, cinci nopti in Pattaya si trei nopti in Bankok, biletele de avion, taxe de aeroport, transferuri, tur de oras cu ghid local in Bankok, insotitor roman de grup, taxa de viza si procesare acte", a mai spus Alin Burcea.

Dubai, o destinatie accesibila romanilor pentru Revelion

Potrivit sursei citate, Dubai, o destinatie accesibila romanilor, este locul distractiei in parcurile tematice, pentru plaja si shopping intr-un sejur de sapte nopti care include si Revelionul. Pachetul include biletele de avion cu plecari din Bucuresti si Cluj-Napoca, transferuri, taxe de aeroport, cina de Revelion, si porneste de la 1.055 de euro/persoana. Antalya, un pachet de cinci nopti, la un hotel de cinci stele, transport cu avionul cursa charter, transferuri, taxe de aeroport, asistenta turistica in limba romana la destinatie, care porneste de la 570 de euro.

De asemenea, romanii care aleg anul acesta sa petreaca vacanta de Craciun si Revelion in tara prefera hotelurile care ofera, pe langa cazare si masa, si alte servicii precum sesiuni de wellness in salina, bai cu aburi, saune, clase de aqua-zumba si aqua-gym sau petreceri tematice la piscina, sustin reprezentantii turoperatorului Christian Tour.

Sunt solicitate si destinatiile "clasice" de sarbatori precum statiunile de pe Valea Prahovei, zona Rucar-Bran, Fundata, Moeciu, dar si litoralul romanesc. Potrivit Christian Tour, solicitarile pentru statiunile balneare, in special acolo unde hotelierii au investit in centre spa si wellness, au crescut cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut.

In ceea ce priveste preturile, in medie, tarifele pentru pachetele de Revelion in statiunile balneare sunt mai mici decat cele in unele zone montane. De exemplu, pentru un sejur la un hotel de 4 stele in Baile Herculane un cuplu plateste, in medie, 3.300 lei/camera, in vreme ce in Sinaia tariful mediu la un hotel de 3 stele este de 4.000 lei/camera. Insa, si in statiunile balneare sunt hoteluri mai scumpe, astfel ca la un hotel de 5 stele din Baile Felix tariful mediu pentru un pachet de Revelion creste la 6.000 de lei/camera.

Pe de alta parte, romanii care au ales destinatiile externe au preferat circuitele culturale in Europa, pachete care includ transport cu autocarul, cu preturi de la 350 de euro. Un astfel de sejur solicitat de romani este: "Craciun in pasi de vals la Viena".

"In privinta destinatiilor exotice, anul acesta au fost foarte multe solicitari si, implicit, rezervari, pentru sejururi in Dubai, Thailanda, Caraibe (Republica Dominicana, Cuba si Mexic), mai ales pentru Revelion. Cei care au achizitionat din timp pachetele turistice au beneficiat si de preturi foarte bune, respectiv de la aproximativ 900 de euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti in Dubai de Revelion", spun reprezentantii Christian Tour.

Nu in ultimul rand, destinatia Egipt a inregistrat un succes pentru turoperatorul roman, acesta operand un zbor charter pe saptamana "all year around". "Pentru plecarea de Revelion in Hurghada, charterul avea toate locurile rezervate inca din luna octombrie, motiv pentru care am suplimentat cu inca un zbor", au precizat sursele citate.

Agentia Christian Tour este detinuta de Cristian Pandel si este prezenta atat in tara, cat si in strainatate, in Republica Moldova, Serbia, Polonia, Grecia, Turcia, Spania si SUA. In 2018, compania a avut vanzari de 85 de milioane de euro, iar la inceputul acestui an, Christian Tour a majorat polita de asigurare la 5 milioane de euro, ceea ce reprezinta un record in acest domeniu.

Hotelierii bulgari fac ultimele pregatiri pentru oaspetii romani de Revelion

Hotelierii bulgari fac ultimele pregatiri pentru oaspetii romani care le vor calca pragul de Revelion 2019 - 2020 si isi asteapta invitatii la petrecerile pe care le fac cu prilejul Sarbatorilor de Iarna. Bucate alese, muzica romanesca si bulgareasca, bauturi tocmai bune sa incalzeasca sufletul in perioada de frig si veselie cat mai multa, acestea sunt doar cateva dintre rasfaturile de care se vor bucura romanii care ajung pe litoralul bulgaresc sau in statiunile montane ale Bulgariei, spun reprezentatii IRI Travel.

Majoritatea hotelurilor deschise la Marea Neagra pe plajele vecinilor de la sud sunt de 4 sau de 5 stele, iar serviciile pe care acestia le ofera sunt pe masura.

"Pachetele pe care le ofera IRI Travel sunt pentru 3 nopti, intre 30 decembrie 2019 si 2 ianuarie 2020 si ofera cazare in hoteluri de 4 si 5 stele, in regim de all inclusive sau demipensiune. Preturile ofertelor noastre pornesc de la 170 de euro de persoana pentru intreg sejurul, in functie de statiunea si hotelul alese. Daca ar fi sa le comparam cu preturile pe care le veti gasi pe Valea Prahovei sau in alte zone ale Romaniei, acestea sunt de 2-3 ori mai mici. Un plus consta in faptul ca la hotelurile de 5 stele turistii se vor delecta cu feluri de mancare pregatite de unii dintre cei mai cunoscuti chefi ai Bulgariei", a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel.

Spre exemplu, Flamingo Grand Hotel & Spa 5 stele lasa turistii pe mainile iscusite ale renumitilor chefi bulgari Ivan Georgiev si Martin Ekzarhov si echipele acestora. Pachetul costa 255 de euro de persoana pentru trei nopti de cazare in Studio Deluxe in regim de demipensiune. Cina de Revelion va avea 5 feluri de mancare. Turistii vor avea acces la piscina interioara, sauna baie de aburi si altele, iar pentru serviciile spa vor avea reducere de 20%.

La hotel Maritim Blue Paradise 5 stele, chefii care se vor ocupa de bunastarea turistilor vor fi Hristo Uzunov and Zhivko Stoyanov si echipele lor. "Distractia va fi asigurata de trupe de animatie special angajate pentru aceasta ocazie, astfel incat sa faca si sederea celor mici mult mai placuta, dar sa si ofere un moment de relaxare pentru parinti. Mai mult, toate hotelurile au pregatite spatii special amenajate pentru sporturi indoors, locuri de joaca pentru copii si piscine interioare", a mai spus Lucian Badircea.

La hotel Primasol Ralitsa Superior 4 stele (All inclusive) din Albena, muzica va fi asigurata de o formatie romaneasca in noaptea de Revelion, iar pe durata sejurului atat cei mari cat si cei mici se vor bucura de spectacole live. Tot pe 31 decembrie, dar la pranz, invitatii vor avea parte de o masa festiva, iar in restul timpului se pot relaxa la piscina interioara a hotelului sau pot merge la Spa unde au reducere de 30% din preturile obisnuite.

"Si anul acesta ne-am pregatit temeinic pentru venirea turistilor romani de Craciun. Pentru sfintele Sarbatori avem bucate atat traditionale cat si romanesti pentru ca turistii nostri sa nu simta dorul de casa. De fapt, sa se simta ca acasa. Iar pentru trecerea dintre ani, hotelurile noastre au angajat trupe locale gata sa fure inimile clientilor pe ritmuri populare. Ii asteptam pe cei care doresc sa ne treaca pragul cu bauturi alese special pregatite pentru ei. Pachetul nostru costa 225 de euro de persoana pentru un sejur de 3 nopti in camera cu vedere la parc, in regim All Inclusive. In acest pachet este inclusa si o cina speciala de Revelion", a declarat Anton Gherasimov, manager hotel Berlin Golden Beach.

Pentru Revelion, un sejur in perioada 30 decembrie - 2 ianuarie, la Hotel St. Ivan Rilski 4 stele in Bansko, pleaca de la 291 de euro/persoana/sejur de 3 nopti si cazare in camera dubla standard cu mic dejun si cina de Revelion incluse, dar poate ajunge si la 330 euro de persoana, cazare in camera dubla standard cu demipensiune si cina de Revelion.

De asemenea, in Albena, la Hotel Maritim Paradise Blue 5 stele, un roman trebuie sa scoata din buzunare 307 euro/persoana, pentru un sejur de trei nopti, cu cazare in camera Dubla Deluxe Sea View cu demipensiune si cina de Revelion sau chiar mai putin daca alege Hotel Flamingo Grand 5 stele, respectiv 255 de euro/persoana, cazare in Studio Deluxe cu demipensiune si cina de Revelion.

In statiunea Sunny Beach, Hotelul Best Western Premium Inn 4 stele propune pentru trei nopti, in perioada 30 decembrie - 2 ianuarie 2020, un tarif de 170 de euro/persoana, cazare in Dubla Standard cu All Inclusive si Cina de Revelion.

Pentru cei care nu au transport spre statiunile din Bulgaria IRI Travel vine cu o oferta dus-intors de persoana pentru cursele de autocar, respectiv 40 de euro/adult, 35 euro/copil 2- 6,99 ani, in timp ce copiii 0-2 ani au gratuitate, dar nu beneficiaza de loc in autocar. Plecarea se face din Gara de Nord in data de 30 decembrie 2019, iar returul din statiuni pe 2 ianuarie 2020.

Multi turisti aleg o vacanta de Craciun sau de Revelion la plaja

In ultimii ani, trendul a fost ca turistii sa se orienteze catre destinatii insorite. Vor plaja, relaxare, servicii superioare, asa ca pentru finalul de an si ianuarie sunt la mare cautare destinatiile exotice, Thailanda, Egipt, Dubai, afirma si directorul de marketing al Cocktail Holidays, Maria Goicea.

"Pentru noi, Cocktail Holidays, destinatia vedeta a acestui sfarsit de an a fost Egipt, deoarece foarte multi turisti au ales o vacanta de Craciun sau de Revelion in Hurghada, Sharm el Sheikh sau un circuit plus minisejur in tara faraonilor. De altfel, in ultimii ani, a devenit traditie pentru turistii nostri o vacanta in Egipt. Pentru Revelion locurile la avion pentru plecarile din Bucuresti s-au epuizat deja. Mai avem doar cateva locuri pentru plecarea din Cluj", a precizat Maria Goicea.

Potrivit acesteia, tarifele incep de la 755 eur/pers pentru un Sejur de 7 nopti la un hotel de 4 stele cu all inclusive, cina festiva Revelion, transport cursa charter, transfer de grup aeroport/hotel/aeroport, taxe de aeroport, asistenta turistica in limba romana, asigurarea medicala si STORNO - Cocktail Travel Protection indiferent de varsta si, ca bonus, transfer intern de grup din diverse orase ale tarii catre aeroport.

"Mai avem si cateva locuri disponibile pentru plecarea de Craciun, din Bucuresti: tarifele incep de la 537 eur/pers hotel 4 stele cu all Inclusive, transport cursa charter, transfer de grup aeroport/hotel /aeroport, taxe de aeroport, asistenta turistica in limba romana, asigurarea medicala si STORNO - Cocktail Travel Protection indiferent de varsta si bonus: Transfer din diverse orase din tara catre Aeroportul Otopeni", a subliniat reprezentanta agentiei de turism.

Cocktail Holidays a avut si pachete pentru destinatii precum Dubai, unde nu mai sunt insa locuri disponibile de Revelion. De altfel, cel mai scump pachet vandut pentru sarbatori a fost in Dubai si a costat 8.725 de euro, pentru cazare hotel 5 stele Deluxe, cazare sapte nopti cu mic dejun, cina festiva de Revelion, zbor Fly Dubai Bucuresti - Dubai, transfer privat, asigurare medicala si storno.

Si Maramures si Bucovina sunt pe harta turistilor romani

Daniela Toncu, director de leisure la agentia Happy Tour, a declarat ca pentru Craciun, pe langa vacantele interne in Maramures, Bucovina si statiunile montane, turistii au optat si pentru destinatii pentru copii, precum Laponia sau Disneyland Paris.

"Daca vorbim despre Craciun, bineinteles, pe langa traditionalele vacante interne, in Maramures si Bucovina, sau in statiunile montane, turistii s-au orientat catre destinatii pentru copii, cum sunt Laponia si Disneyland Paris. Pentru ca exista chartere catre Tara lui Mos Craciun, parintii au ales sa dea curs solicitarilor copiilor si, chiar daca este o vacanta costisitoare, este cel mai bun moment pentru a o efectua. Am avut turisti anul acesta care au ales Laponia, pretul pentru o familie, cu 2 copii, fiind de aproximativ 7.700 de euro, cu demipensiune. Cum la Disneyland Paris, de la inceputul lui ianuarie si pana in mai este Frozen Celebration, inspirat din legenda Frozen, am avut multe solicitari inca de la inceput de decembrie pentru astfel de pachete. Avand o oferta foarte buna, cu demipensiune inclusa, de la 1.005 euro 2 adulti si un copil, 3 nopti, 4 zile de intrare in ambele parcuri (fara bilet de avion), cererea a fost mare", a explicat Daniela Toncu.

Ea a precizat ca, pentru Revelion, s-a optat pentru destinatii insorite, precum Dubai, Oman, Cancun, Republica Dominicana, pachete cautate in special de cei care lucreaza foarte mult in timpul anului, iar pentru Revelion vor doar relaxare la soare. Tarifele pornesc de la 1.500 -2.000 de euro de persoana pentru 7 nopti, in functie de destinatie.

"Sunt si turisti care vor sa fie de Revelion pe partie, asa ca am avut cerere si pentru principalele statiuni de schi din Austria, Franta si Elvetia. Avand ski pass-uri incluse, tarifele pornesc de la 1.000 de euro de persoana, cu transport cu avionul si cazare la 4 stele", a mai spus reprezentanta Happy Tour.

Sursa foto: S_Photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri