Statuia lui Buddha - Thailanda

Statuia lui Buddha - Thailanda

Amplasată lângă Bangkok, o statuie a lui Buddha este ”echipată cu o mască de protecție în ideea încurajării oamenilor să poarte măști. Astfel, Thailanda încearcă să atragă atenția asupra necesității acestui obiect sanitar.

Regatul Thailandei sau Siam, cum era cunoscut până în 1949, este localizat în Peninsula Indochina, având o populație de 64 de milioane de locuitori.

Sursa Foto: OPA Images/LightRocket via Getty Images, www.forbes.com.

Monumento das Bandeiras - Brazilia

Monumento das Bandeiras - Brazilia

Aflat la intrarea în Parcul Ibirapuera din São Paulo, cu o înălțime de peste 50 de metri, Monumentul Bandeiras este o sculptură de granit a sculptorului Victor Brecheret, realizată pentru a comemora colonizarea Braziliei în secolul al XVII-lea.

Figurile din statuie nu pot practica distanțarea socială, iar dotarea cu măști de protecție a monumentului atrage atenția asupra importanței pe care o are respectarea măsurilor de protecție socială.

Sursa Foto: NELSON ALMEIDA/AFP via Getty Images, www.forbes.com.

Á Votre Santé - Franța

Á Votre Santé - Franța

În timp ce ”au grijă” de Turnul Eiffel, statuile aurii care aliniază Trocadéro-ul din Paris poartă măști de protecție.

Cele opt figuri de aur sunt atribuite unor sculptori diferiți și reprezintă Drepturile Omului, făcând trimitere la documentul din 1789 care a ilustrat libertățile la care oamenii au dreptul. Sau, după cum spuneau francezii succint: Liberté.

Sursa Foto: Chesnot/Getty Images, www.forbes.com.

Statuia lui Freddie Mercury - Elveția

Statuia lui Freddie Mercury - Elveția
Poziționată în Montreux, Elveţia, statuia lui Freddie Mercury este realizată de artista cehă Irena Sedlecka. Inaugurată în 1996, în prezența tatălui lui Freddie și a sopranei Montserrat Caballé, statuia are trei metri înălţime .

Chiar dacă mustața îi este acoperită de masca de protecție, statuia lui Freddie Mercury rămâne inconfundafilă. Alături de masca de protecție se află și mesajul ”Stați acasă!”.

Sursa Foto: FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images, www.forbes.com.

Rocky Balboa - SUA

Rocky Balboa - SUA

Imagine preferată în Philadelphia, statuia Lui Rocky Balboa, comandantă de Sylvester Stallone pentru Rocky III, a fost amplasată în fața muzeului de artă al orașului.

Forma statuii ilustrează ideea de reușită în fața unei situații dificile. Echipată cu mască de protecție, statuia atrage atenția asupra faptului că doar respectând măsurile de protecție socială, răspândirea virusului va putea fi limitată până la minimum.

Sursa Foto: AP Photo/Matt Rourke, www.forbes.com.

Statuia lui Bruce Lee - Bosnia și Herțegovina

Statuia lui Bruce Lee - Bosnia și Herțegovina

Localizată în Mostar, oraș din Bosnia și Herțegovina, statuia lui Bruce Lee, legendarul luptător de arte marțiale, a fost realizată de sculptorul croat Ivan Fijolić.

În ideea menținerii distanțării sociale și a respectării normelor ”noii normalități”, statuia a fost echipată cu o mască de protecție.

Sursa Foto: STR/AFP via Getty Images, www.forbes.com.

The Scout - SUA

The Scout - SUA

Poziționată în orașul Kansas, din statul Missouri, statuia lui Cyrus E. Dallin's, din 1910 este cunoscută drept The Scout (Cercetașul).

Echipat cu o mască de protecție, cercetașul are o nouă misiune în vreme de pandemie.

Sursă Foto: AP Photo/Charlie Riedel, www.forbes.com.

Forever Marilyn - SUA

Forever Marilyn - SUA

Statuia realizată de Seward Johnson, sculptor american, care o reprezintă de Marilyn Monroe a fost și ea ”decorată” cu o mască de protecție.

Monumentul este poziționat în Portul Național din Maryland.

Sursa Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP via Getty Images, www.forbes.com.

Cristo Redentor - Brazilia

Cristo Redentor - Brazilia

Brazilia a devenit epicentrul pandemiei în America de Sud.

Prin urmare, monumentul Cristo Redentor, care ”veghează” asupra orașului Rio de Janeiro, a fost folosit pentru transmiterea unui mesaj încurajator, dar și pentru a ilustra nevoia de protecție socială în fața noului virus.

Sursa Foto: AP Photo/Leo Correa, www.forbes.com.

Charging Bull - SUA

Charging Bull - SUA

Charging Bull, denumit uneori Wall Street Bull sau Bowling Green Bull, este o sculptură din bronz, realizată de sculptorul Arturo Di Modica care se află pe Broadway, chiar la nord de Bowling Green, în districtul financiar din Manhattan, New York.

Aceasta a devenit simbolul pentru respectarea normelor de protecție socială, fiind echipată cu o mască.

Sursa Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP via Getty Images, www.forbes.com.

Sursa foto: Timothy A. Clary/AFP via Getty Images