Turcia - Istanbul

Turcia - Istanbul

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Este situat în nord-estul Mării Marmara. Fiind capitala a două imperii total diferite peste 2.000 de ani, în Istanbul exista multe situri istorice. Istoria diversă este reflectată de vechile biserici, moschee, palate, muzee și bazaruri. Zonele comerciale prospere de la Taksim și Nisantasi (cele mai mari mall-uri din lume) zumzăie de viață și distracții. Frumusețea Bosforului, a Insulelor Prințese și a parcurilor aduc puțină liniște și pace în metropola aglomerată Istanbul.

Hello Holidays vine cu o ofertă de vacanță de cinci zile, plecările făcându-se dimineață sau seara, săptămânal, cu autocarul.

O astfel de vacanță costă 139 de euro/persoană, cazările fiind făcute la hoteluri de trei stele.

Sursa Foto: Shutterstock

Circuit România

Circuit România

Pandemia ne-a îndemnat să ne cunoaștem mai bine țara. În acest an, turismul intern a căpătat un plus valoare comparativ cu anii trecuți.

Regiuni precum Hunedoara sau Cluj au rămas încă nedescoperite. Așezat la încrucișarea unor drumuri de interes național și internațional, municipiul Cluj-Napoca a constituit în permanență un centru de atracție turistică, atât datorită monumentelor aparținând trecutului istoric, cât și bogatei activități cultural-științifice favorizată de inestimabile valori găzduite în muzee și biblioteci de rezonanță națională, de existența teatrelor dramatice și lirice, cu largă audiență și pe plan internațional și nu în ultimul rând de existența Grădinii Botanice – așezământ de notorietate europeană, în incinta căreia se află și un valoros muzeu botanic.

În acest sens, Hello Holidays propune un circuit de toamnă Cluj-Apuseni-Hunedoara, de cinci zile. Plecarea se face cu autocarul pe data 27 noiembrie. Costul unei astfel de vacanțe este de 169 de euro. Iar cazarea se va face la un hotel de trei stele.

Sursa Foto: Shutterstock

Grecia - Sfântul Nectarie

Grecia - Sfântul Nectarie

Cu peste 60 de insule nelocuite, situri istorice care datează de aproximativ 4 milenii, plaje idilice și lanțuri de munți care par să se înalțe până la cer, Grecia rămâne une dintre destinațiile turistice preferate de români.

Atena, capitala Greciei și un oraș cu o istorie bogată, Atena are mai multe obiective turistice cunoscute în toata lumea. Acropolele, portul Pireu, Parthenonul, temple nenumărate, grădini publice, dar și cluburi și restaurante sau piețe unde totul se negociază - toate se gasesc în Atena.

Cu o istorie bogată în turism, Grecia poate fi vizitată în această toamnă și prin intermediul agenției Paralela 45. Aceasta propune o călătorie la Sfântul Nectarie, care costă 269 de euro/persoană.

Vacanța durează patru nopți, cazarea fiind într-un hotel de trei stele cu mic dejun, plecarea făcându-se pe 7 noiembrie.

Sursa Foto: Shutterstock

Turcia - Cappadocia

Turcia - Cappadocia

Cappadocia a fost cunoscută sub numele de Hatti în epoca bronzului târziu și a fost patria Imperiului Hitit cu capitala la Hattușa. Cappadocia se află în estul Anatoliei, în centrul a ceea ce este acum Turcia.

Spre sud, Munții Taurus formează granița cu Cilicia și separă Cappadocia de Marea Mediterană. Spre vest, Cappadocia este delimitată de regiunile istorice ale Licaoniei la sud-vest, și Galatiei la nord-vest.

Coasta Mării Negre cuprinde regiunea care s-a separat din Cappadocia devenind regiunea Pontus, în timp ce granița de est a Cappadociei este realizată de cursul superior al fluviului Eufrat, înainte ca acesta să-și devieze cursul spre Mesopotamia.

O vacanță în Cappadocia, de opt zile, cu autocarul Hello Holidays costă 275 de euro/persoană. Cazarea se va face la hoteluri de trei și patru stele, cu mic dejun inclus.

E un program de tip circuit care acoperă Istanbulul, Pamukkale, Antalya, Aspentos, Manavgat, Side, Konya, Orașul subteran Kaymakli, Goreme, dar și Ankara. Plecarea are loc pe 10 octombrie.

Sursa Foto: Shutterstock

Egipt - Hurghada

Egipt - Hurghada

De-a lungul ultimilor zece ani Hurghada a cunoscut o dezvoltare uimitoare. Din nisipul deșertului a crescut un oraş cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale în plină expansiune şi viaţa de noapte vibrantă. Cu un număr crescând de turişti şi un climat perfect, această Riviera de la Marea Roşie nu are extrasezon.

Hurghada are o comunitate specială în care obiceiurile şi cultura locală este prezentată alături de stilul de viaţă din stațiune.

Dar cea mai mare frumusețe a stațiunii începe acolo unde se termină coasta - albastrul Marii Roşii. Pe apă sau în apă puteţi face: windsurfing, navigație, pescuit la mare adâncime, înot, dar mai presus de toate, snorkeling şi scufundări. Grădinile subacvatice unice, departe de țărm, sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, celebre printre scafandri. Apele calde de aici sunt ideale pentru multe tipuri de peşti rari şi recifuri de corali, care pot fi, de asemenea, observate prin bărci cu fundul de sticlă.

Paralela 45 propune pentru această toamnă o cursă charter, cu decolare de la București, pentru o vacanță de șapte nopți. Cazarea se va face în hoteluri de patru stele, costul pornind de la 469 de euro/persoană, cu plecare pe 11 octombrie sau de la 504 euro/persoană, cu plecare pe 18 sau 25 octombrie.

Toate taxele vor fi incluse.

Sursa Foto: Shutterstock

Circuit Portugalia

Circuit Portugalia

Portugalia, oficial Republica Portugheză, este o țară în Peninsula Iberică. Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania.

Lisabona este capitala Portugaliei, iar inima oraşului este „Baixa” sau "Oraşul de Jos", zonă unde se află Castelul São Jorge şi Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al oraşului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc.

„Mănăstirea Jerónimos” şi „Turnul Belém” din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cele mai importante industrii active în Lisabona sunt cele ale oţelului, textilă, chimică, ceramică, construcţiei de nave şi a pescuitului.

Paralela 45 vine cu o ofertă de vacanță de șapte nopți, cazarea fiind în hotel de patru stele cu mic dejun inclus. Transportul se face cu avionul, plecarea fiind pe 13 octombrie, iar costul pornește de la 875 de euro/persoană. E un program de tip circuit cu vizitarea următoarelor puncte turistice: Lisabona, Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril, Porto, dar și Fatima.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock