Directia Apelor Dobrogea-Litoral a demarat lucrarile de amenajare a plajelor pentru sezonul estival 2007, transmite NewsIn.

Potrivit declaratiei purtatorului de cuvant al DADL, Catalin Anton, utilajele directiei si o echipa de 15 muncitori au inceput din aceasta saptamana in statiunea Mamaia lucrari de demontare a gardurilor de protectie, de degajare a depozitelor de nisip si de igienizare manuala pentru indepartarea corpurilor straine.

incepand de saptamana viitoare, lucrarile vor demara si in Eforie, urmand ca pana la sfarsitul acestei luni, Directia Apelor Dobrogea-Litoral sa inceapa lucrarile in toate statiunile turistice.

Data limita de efectuare a lucrarilor pregatitoare este 1 mai, cand plajele vor fi preluate de catre agentii economici care le-au castigat la licitatie. in perioada sezonului rece, lucratorii DADL au efectuat lucrari de conservare a plajelor, cum ar fi montarea panourilor de stuf, cu rol de protectie impotriva eroziunii eoliene si realizarea dunelor de nisip, pe sectoarele de plaja ingusta, de tip cordon litoral.

De asemenea, au fost montate panouri din stuf pe o lungime de 7.550 m liniari, in statiunile Mamaia 5500 m, Eforie Nord - 850 m, Neptun 850 m si Jupiter 350 m.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si