Rebelii houthi spun că vizează navele din Marea Roșie deținute de sau care se îndreaptă spre Israel, pentru a-și arăta sprijinul pentru Hamas în Gaza. La fel ca houthi, Hamas este susținut de Iran.

Paralel cu atacurile din Yemen, în Gaza, palestinienii s-au confruntat cu o altă noapte de bombardament israelian, cu rapoarte despre lovituri pe toată lungimea Fâșiei, notează BBC.

În această dimineață, Forțele de Apărare Israelului (IDF) spun că au distrus un tunel, care conținea dispozitive explozive și au ucis mai mulți „teroriști” în Khan Younis. Agenția de presă palestiniană Wafa raportează, de asemenea, atacuri asupra orașului Gaza din nord - cu 20 de uciși.

În cartierul Al-Dawa, la nord de Nuseirat, în centrul Gazei, „zeci” de oameni au fost uciși, precizează Wafa. Mai mult decât atât, IDF spune că a localizat și distrus două complexe de lansatoare de rachete în Al Mu'araqa, în centrul Gazei.

În Cisiordania ocupată, trei palestinieni au fost uciși în ceea ce forțele israeliene numesc eliminarea „teroriştilor” care s-au infiltrat în colonia israeliană de la Adora și au atacat forțele israeliene.

Și la granița de nord cu Libanul, IDF raportează schimburi de focuri sâmbătă dimineața. Forțele aeriene israeliene au distrus infrastructura „teroristă”.

Cât despre Yemen, SUA au confirmat un nou atac asupra unei ținte houthi peste noapte. Până la acest moment, nu există nicio confirmare a locului în care s-a produs atacul, SUA spunând doar că au „țintit un site radar” în acțiunile de „urmărire” a atacurilor, potrivit BBC.

Cu toate acestea, presa yemenită a transmis, în această dimineață, că o zonă din apropierea unei baze aeriene din Sanaa, capitala Yemenului, ar fi fost lovită.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri