Italia

Italia

Rifugio Re Alberto este locul potrivit pentru o vacanță uimitoare, departe de viața aglomerată din oraș. Refugiul este deschis din luna iune până în octombrie. Poți vedea aici lista întreagă cu prețuri.

Situată la cota 2,000, turiștii vor putea vedea frumoasele împrejurimi, inclusiv Turnurile Vajolet, una dintre cele mai cunoscute formațiuni de rocă din Dolomiți care au devenit un simbol iconic pentru alpinism în regiune.

Sursă foto: Rifugio Re Alberto

Elveția

Elveția

Monte Rosa poate fi una dintre cele mai bine proiectate și futuriste colibe de munte din lume. Inaugurată în 2009 în locul unui vechi refugiu îmbrăcat în piatră, acesta a fost preferatul călătorilor de atunci, datorită confortului, aspectului elegan și locației sale remarcabile.

Este un loc uimitor pentru a petrece o noapte deasupra ghețarilor, admirând vederea magnifică la munte. Cabana are 120 de camere și este deschisă până pe 18 septembrie.

Sursă foto: Monte Rosa Huette

Franța

Franța

Situat pe drumul către lanțul muntos Mont Blanc, refugiul Grands Mulets oferă vederi o vedere spectaculoasă a munților Alpi. Amplasată la o altitudine de peste 3.000 metri, cabina a fost construită în 1853 pentru a deservi alpiniștii care explorează împrejurimile.

Astăzi este una dintre cele mai populare colibe montane din țară datorită poziției sale strategice și a împrejurimilor foarte frumoase. Cabana are 68 de paturi și este deschisă vizitatorilor de la sfârșitul lunii martie.

Sursa foto: Facebook/refugiul Grands Mulets

Austria

Austria

Situat chiar în inima celui mai mare sistem de ghețari din Alpii de Est, casa Brandenburger oferă o priveliște ireală. Un mic punct cenușiu devorat de peisajele superbe cu zăpadă, a fost construit în 1909 pentru a servi Clubului Alpin German.

În prezent, turiștii se pot bucura de un loc izolat, fiind printre cele mai uimitoare refugii din Alpi. Pasionații de alpinism se pot aventura și face excursii până pe vârful muntelui Dahmannspitze.

Sursă foto: Facebook/ Brandenburger Haus

Sursa foto: Facebook/refugiul Grands Mulets