Franța

Franța

Christkindelsmärkt din Strasbourg este unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa și este un eveniment pe care nu ar trebui să îl ratezi dacă ești deja în vacanță în Strasbourg.

Pentru a ajunge cu stil, poți rezerva o croazieră de lux all-inclusive care te va plimba din Zurich la Amsterdam și vei putea vizita opt târguri de Crăciun din Basel, Strasbourg, Baden-Baden, Mannheim, Koblenz și Köln pe parcurs.

Sursă foto: Pexels

Austria

Austria

Orașul austriac Salzburg este un alt loc de poveste în care îți poți petrece vacanță de iarnă. Accesibil cu trenul pentru europeni, găzduiește Christkindlmarkt, cel mai vechi târg de Crăciun al țării, înființat prima dată în 1491.

La doar 25 de minute de mers cu trenul se află satul Oberndorf, unde a fost interpretat pentru prima dată colindul de Crăciun „Silent Night”. De asemeena, Salzburg este locul de naștere al compozitorului Mozart, fiind un oraș plin de muzică și veselie în perioada sărbătorilor de iarnă.

Sursă foto: Shutterstock

Norvegia

Norvegia

A viziona Aurora Boreală în persoană este una dintre experiențele unice în viață. Din noiembrie până în aprilie este cel mai bun moment și, dacă ești în căutarea unui loc special de unde poți viziona direct fenomenul, tocmai ce s-a deschis hotelul Aurora Lodge.

Printre principalele activități pe care turiștii le pot face se numără: schiul în marea înghețată , precum și viziona balenele în habitatul lor natural.

Sursă foto: Unsplash

Maldive

Maldive

Dacă nu ai reușit să ajungi în vara aceasta într-o locație călduroasă și să te bucuri de mare, vacanța de Crăciun ar putea fi escapada potrivită mai ales că în România în perioada sărbătorilor vremea va fi ceva mai rece și capricioasă.

Deși ar fi un Crăciun mai deosebit, există o mulțime de activități pe care le poți face în Maldive pentru a-ți aduce un zâmbet pe buze. Poți înota cu delfinii, face scufundări și privi broaștele țestoase alături de biologii marini.

Sursă foto: Unsplash

Elveția

Elveția

Alpii francezi sunt un loc uimitor pentru a petrece Crăciunul și unde este mai bine decât inima masivului Mont Blanc? Satul Megève, cunoscut pentru sporturile de iarnă a fost popular printre artiști și iubitorii de schi din 1916 și arată de vis în timpul sezonului festiv. Centrul medieval pavat, fără trafic, oferă posibilitatea turiștilor să petreacă puțin timp la cumpărături.

Sursă foto: Unsplash

Sursa foto: Unsplash