5. Tirana, Albania

5. Tirana, Albania

Tirana, Capitala Albaniei este renumită pentru arhitectura sa plină de culoare, inclusiv pentru obiectivele turistice care datează atât din epoca otomană, cât și din cea sovietică. Vestea și mai bună este că poți vizita toate în timp ce te bucuri și de o vreme mult mai călduroasă spre deosebire de România. În Albania, în noiembrie și decembrie temperaturile medii se situează în jurul valorii de 15-17 grade Celsius.

  • Temperatura maximă a apei: 15 grade Celsius
  • Cea mai bună plajă din apropiere: Plaja Durrës, Durrësit (foto)

Foto: Unsplash

4. Roma (Italia)

4. Roma (Italia)

Roma, la fel ca și Parisul, este mereu o idee bună. Deși ne gândim la Roma ca la un oraș urban, durează mai puțin de o oră să ajungi la cele mai apropiate plaje. Ai de ales între cel puțin 10 plaje la care poți merge și te poți bucura de soare. Temperatura medie a mării, chiar și în luna decembrie este de 21 de grade Celsius.

  • Temperaturi medii exterioare în noiembrie și decembrie: 15 grade Celsius
  • Temperatura maximă a apei: 21 de grade Celsius
  • Cea mai bună plajă din apropiere: Plaja Tibidabo, Roma

Foto: Unsplash

3. Atena (Grecia)

3. Atena (Grecia)

În timp ce majoritatea călătorilor se gândesc la obiectivele istorice urbane și la ruinele grecești atunci când iau în considerare Atena, există o serie de plaje publice chiar în afara orașului, care pot completă perfect vacanța, chiar și pe timpul iernii. Dintre toate capitalele europene, Atena beneficiază de zile în care persistă cel mai mult soarele, în decursul unui an. În 2020, spre exemplu, au fost 268 de zile însorite pe întreg parcursul anului, adică echivalentul unui an cu 75% din timp însorit.

  • Temperaturi maxime exterioare în noiembrie și decembrie: 17 grade Celsius
  • Temperatura maximă a apei: 20 de grade Celsius
  • Cea mai bună plajă din apropiere: Glyfada Beach, Glifada (în foto)

Foto: Unsplash

2. Lisabona și Cascais (Portugalia)

2. Lisabona și Cascais (Portugalia)

Capitala Portugaliei Lisabona și Cascais se bucură de soare pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii de 17 grade Celsius până la sfârșitul anului.

„Cu 226 de zile însorite în fiecare an și temperaturi medii apropiate de 20 de grade la sfârșitul anului, Portugalia este destinația perfectă pentru oamenii care doresc să scape de vremea rece și să facă baie”, a declarat Bernardo Barros, președintele Visit Cascais.

El descrie Cascais ca fiind comoara ascunsă a Portugaliei, cu soare, mâncare excelentă, plaje curate și multă cultură.

  • Temperaturi maxime exterioare în noiembrie și decembrie: 17 grade Celsius
  • Temperatura maximă a apei: 19 grade Celsius
  • Cea mai bună plajă din apropiere: Praia do Tamariz, Cascais

Foto: Unsplash

1. Valetta (Malta)

1. Valetta (Malta)

Dar dacă soarele este într-adevăr prioritatea ta numărul unu, atunci micuța capitală a Maltei, Valletta, este cea mai bună destinație în care să mergi în acest final de an.

Cu temperaturile medii care pot ajunge și până la 20 de grade Celsius și în decembrie, Malta este destinația ideală pentru cei care doresc să se bucure de o baie în mare până la Anul Nou.

Malta are peste 230 de zile însorite în fiecare an și temperaturi medii de 19 grade Celsius în lunile noiembrie și decembrie.

  • Temperaturi medii ale aerului, în noiembrie și decembrie: 19 grade Celsius
  • Temperatura maximă a apei: 22 de grade Celsius
  • Cea mai bună plajă din apropiere: Golful St Elmo, Valletta

Foto: Unsplash

Sursa foto: Unsplash