Cu 20 de ani de experiență la nivel internațional în industria ospitalității, Ausra Lucinskaite, noul director general al hotelului de 5 stele Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, a anunțat că hotelul va face angajări, inclusiv din rândul refugiaților ucraineni, dacă este posibil.

“Industria ospitalității înseamnă oameni și multă pasiune. A venit momentul în care trebuie să încercăm să lăsăm în urmă doi ani de incertitudine, de eforturi și renunțare”, a spus Ausra Lucinskaite, director general, Marmorosch Bucharest, Autograph Collection Hotel.

Pe măsură ce pandemia a schimbat modelele de afaceri, comportamentul clienților și al angajaților, industria ospitalității a fost afectată puternic la nivel global de pierderea profesioniștilor.

După preluarea noului rol de către Ausra Lucinskaite, în noiembrie 2021, în urma experienței solide pe zona de management în industria ospitalității premium din Londra și cea de lux din țările baltice, Marmorosch Bucharest a înregistrat o creștere cu 20% a numărului de angajați noi. Marmorosch Bucharest are în prezent 90 de angajați. Procesul de recrutare este în desfășurare pentru angajarea a încă 15-20 de colegi în echipa noastră până la prima aniversare a hotelului, potrivit informațiilor furnizate la solicitarea wall-street.ro.

În ceea ce privește rata de ocupare, Marmorosch Bucharest a atins la finalul anului trecut un nivel record. Pe 31 decembrie 2021, hotelul a avut o rată de ocupare de 80%, culminând cu interesul ridicat din partea clienților față de petrecerea de început de an.

”Punem pe primul loc atitudinea în ceea ce privește angajările. Multe alte calificări pot fi adresate și completate prin traninguri și specializări, și cu toate că pentru anumite poziții sunt esențiale anumite calificări și experiența în domeniu, elementele pe care ni le dorim de la colegii noștri sunt atitudinea și implicarea”, a mai spus Lucinskaite.

Refugiați ucraineni, angajați la hotel

Pe fondul evenimentelor din ultimele luni, hotelul derulează în prezent un program de angajare a refugiaților ucraineni, reluând valorile companiei de a pune oamenii pe primul loc.

„Este dureros ceea ce se întâmplă în Ucraina, oricât de remarcabilă este unitatea dovedită de întreaga lume. Guvernul României a realizat o procedură simplificată pentru angajarea temporară a refugiaților din Ucraina, pentru care nu este necesară obținerea unui aviz de angajare ci doar a numărului de identificare fiscală, potrivit OUG 15/2014. Suntem deschiși și dorim să îi susținem și pe cei care nu plănuiesc să rămână pentru mult timp în România. În funcție de cunoștințele de limbă, oferim posturi în departamentele noastre Food & Beverage, Housekeeping și Front Office”, a adăugat Lucinskaite.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții, pentru hoteluri deja funcționale sau în faza de investiție. Compania deține cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro, până în prezent, în proprietățile hoteliere din România.

Sursa foto: Apex Alliance/ Marmorosch Bucharest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri