Nu avem sezonul estival al Greciei, dar nici grecii nu au sezonul românesc de schi, a declarat actualul ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, într-un interviu wall-street.ro. Iată care sunt principalele avantaje ale României, în ceea ce privește turismul, potrivit ministrului de resort.

Turismul în România: avantaje și dezavantaje

Cadariu laudă variantele de turism pe care România le deține, de la cel montan, la cel festivalier, despre care ministrul spune că este o noutate de succes.

”Unul dintre marele avantaje ale României este că are foarte multe forme de turism care permit țării să aibă activitate turistică pe întreaga perioadă a anului. Turismul dezvoltat în ultimii 4-5 ani, mai exact cel festivalier, e noutate de succes”, a declarat acesta, amintind de spectacolele de la Cluj și de pe malul mării.

Suntem binecuvântați că avem atâtea forme de turism.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului

Totodată, precizează că sezonul estival nu poate fi comparat cu cel al Greciei, însă „nici grecii nu au sezonul românesc de schi”.

”Avem la dispoziție 92 de locații în care putem schia și 266 de pârtii în România. Însă, într-adevăr, la acest capitol nu ne putem compara cu Austria sau țările nordice, mai avem mult până să ajungem la o astfel de comparație”, a explicat ministrul.

De la 30 la doar 3 milioane de euro pentru marketing și promovare

Circa 30 de milioane de euro au fost investite în Brandul turistic național, platformă care ar fi trebuit să ajute la promovarea și dezvoltarea turismului românesc. Proiectul se află într-un impas, povestește ministrul Cadariu, care declară că a apelat la ajutorul reprezentanților din turism pentru a revigora inițiativa.

”Când am ajuns la minister, am constatat că un bun al României, pentru care s-au cheltuit 30 de milioane de euro, Brandul turistic de țară, a fost pus pe pauză. Sunt bani care au acoperit nu doar un logo, ci și studii făcute în țară și alte state țintă, din care vin turiști străini, dar și materiale de promovare”, a adăugat ministrul.

Potrivit informațiilor furnizate de acesta, 3 milioane de euro este suma destinată marketingului și promovării țării, pentru anul în curs.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Soluția pe care acesta a gândit-o a fost înființarea unui Consiliu de brand turistic național, la care participă doi-trei membri ai ministerului, alături de aproximativ 20 de reprezentanți ai turismului. Consiliul are rolul de a decide cum se va derula activitatea de promovare a țării.

”Consiliul va funcționa, cel puțin cât voi sta eu la minister, până când vor fi înființate OMD-urile, acele organizații de promovare a destinației, care vor avea două atribute mari: promovarea și dezvoltarea turismului. Vrem să revigorăm un lucru gripat de multă vreme: promovarea turistică a destinației România”, a completat Cadariu.

Urmăriți întreaga discuție în videoul de mai jos pentru a afla unde se duce ministrul Cadariu în vacanțe:

Sursa foto: Ministerul Turismului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri