Pe perioada primăverii, Europa se umple de culoare prin florile care împânzesc întregul continent. Știm cu toții imaginile cu celebrele lalele din Olanda sau câmpurile întregi de lavandă din Franța, dar există și locuri mai ferite în care te poți bucura de peisajul floral. Iată care sunt cele mai înflorite locuri de pe bătrânul continent.

Destinațiile populare pentru peisajele înflorate sunt adesea invadate de turiști în căutarea fotografiilor perfecte pentru Instagram. Euronews a făcut lista celor mai ascunse astfel de locuri din Europa. De la expoziții naturale de flori sălbatice la grădini îngrijite, iată câteva dintre cele mai bune locuri pentru a vedea flori în Europa fără aglomerație.

Scufundă-te într-o mare de lalele la umbra unui castel

Până la începutul lunii mai, castelul Arundel din West Sussex, Anglia, va fi înconjurat de o mare de lalele roșii și galbene. Expoziția anuală este amplasată pe dealurile castelului din secolul al XI-lea și cuprinde 100.000 de lalele de 120 de tipuri.

Florile sălbatice din Umbria, Italia

Regiunea Umbria, din centrul Italiei, este adesea trecută cu vederea de turiștii care se îndreaptă spre Toscana, însă aici se află una dintre cele mai spectaculoase expoziții de flori sălbatice de primăvară din Europa.

În inima Munților Sibillini, satul Castelluccio se umple de culoare între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie. Spectacolul curcubeului, cunoscut sub numele de Fiorita sau Înflorirea din Castelluccio di Norcia, vede câmpiile împânzite de rapiță galbenă, maci roșii și flori de porumb albastre.

Savurează un cidru spaniol printre florile de măr în Asturias

Vizitați Asturias, Spania, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai pentru a gusta cidru tradițional, înconjurați de meri înfloriți.

Districtul cidrului” din nordul Spaniei se învârte în principal în jurul orașelor Nava și Villaviciosa, unde vă puteți plimba prin livezi în timp ce faceți poze cu florile delicate, albe și roz.

Explorează o insulă de flori în Lacul Constance, Germania

Insula Mainau este o grădină botanică în Lacul Constance, în sud-vestul Germaniei. Deschise tot timpul anului, grădinile găzduiesc o casă de fluturi barocă și au flori pentru fiecare anotimp.

Vizitați primăvara, când o expoziție anuală de orhidee se alătură sutelor de lalele, rododendroni, trandafiri parfumați și dalii colorate care înfloresc în toate grădinile.

Observă cum prind viață florile în Munții Tatra din Polonia

O excursie ușoară de o zi de la Cracovia, Zakopane oferă o evadare uimitoare în natură. Amplasate în Munții Tatra, potecile de drumeție ale orașului sunt mărginite de crocus purpurii primăvara, susținute de vârfurile acoperite de zăpadă.

Vremea dictează momentul în care florile înfloresc, care poate fi oricând între martie și aprilie. Fiți cu ochii pe prognoză dacă intenționați să le vizitați pentru a profita la maximum de această frumusețe naturală.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri