Turnul Eiffel, Luvrul și Arcul de Triumf sunt atracțiile principale a unei vizite în Paris, dar, între cozile lungi și senzația de înghesuială aceste locuri își pierd din farmec. Din fericire există locuri în care poți să simți atmosfera Parisului fără să te înghesui cu alți turiști. Iată 7 atracții subestimate de vizitat în Orașul Luminilor, conform Escape.com.

Muzeul Rodin

Muzeul Rodin găzduiește lucrări ale celebrului sculptor Auguste Rodin, precum "Gânditorul" și "Sărutul", și este o adevărată încântare. Situat într-un conac superb care a servit drept atelier al lui Rodin, cu terenuri înconjurătoare pline de garduri vii tăiate și mai multe sculpturi, se simte mai puțin ca un muzeu și mai mult ca o reședință somptuoasă. Pe lângă lucrările lui Rodin, muzeul prezintă colecția personală a artistului, cum ar fi picturi de Vincent van Gogh, statui grecești, ceramică și fotografii din întreaga lume.

Foto principal

Place des Vosges

Numit inițial Place Royale, Place des Vosges este una dintre cele mai vechi piețe din Paris. Mică, dar pitorească, grădina este căptușită cu arbori perfect simetrici și a fost construită inițial ca un prototip pentru piețele rezidențiale ale orașelor europene care aveau să vină. Te poți așeza pe o bancă și trăiți un moment Emily in Paris în timp ce savurezi un croissant de la o cafenea.

Sursă Foto: Pixabay

Champ de Mars

Turnul Eiffel are o pistă verde care duce până la el: este Champ de Mars. Deși este distractiv să urci în turn, acesta atrage adesea ore întregi de coadă - chiar dacă alegi să urci scările. În schimb, dacă vremea permite, Champ de Mars este locul perfect pentru un picnic cu vedere neîntreruptă la Turn. Chiar dacă este cam răcoare, este un loc minunat pentru o plimbare.

Galeriile Lafayette

Galeries Lafayette este un magazin construit în 1912, cu o cupolă de sticlă art deco hipnotizantă. Mergeți să vă plimbați chiar înainte de prânz și apoi găsiți un restaurant sau o cafenea care să vă facă plăcere. Parterul are o mulțime de specialități cu locuri la tejghea, cum ar fi La Maison de la Truffe (casa trufelor), un bar de caviar și somon afumat, găluște și multe altele. Restaurantele formale se află în tot magazinul, la fiecare nivel, cu luxosul Tortuga de pe acoperiș, cu o priveliște uluitoare asupra orașului.

Sursă Foto: Pixabay

Centrul Pompidou

Nu vă lăsați păcăliți de exteriorul ciudat (și urât). Pompidou este muzeul de artă modernă al Parisului, care se mândrește cu 120.000 de lucrări, fiind cea mai mare colecție din Europa. De la Vassily Kandinsky, Henri Matisse la Frida Kahlo,

Salvador Dali și mulți alții, muzeul este cu adevărat captivant. Datorită locației sale centrale și a panourilor de sticlă, priveliștea de pe acoperiș este fermecătoare, cu repere cheie, inclusiv Turnul Eiffel, bazilica Sacre-Coeur și alte clădiri. Este deschis în fiecare zi, de la 11.00 la 21.00, cu excepția zilei de marți, și puteți rezerva bilete online, inclusiv intervalul orar, pentru a evita cozile prea lungi.

Catacombele din Paris

Cu toate că Turnul Eiffel sau Palatul Versailles eclipsează aceste lucruri, catacombele merită o vizită pentru a explora partea întunecată a orașului. Sub străzile și ferestrele pline de patiserie se află rămășițele a șase milioane de parizieni. Ca o soluție la cimitirele supraaglomerate ale orașului de odinioară și la decesele cauzate de boli, între anii 1700 și 1800 au fost săpate în subteran tuneluri de mai mulți kilometri. Rezervarea online este obligatorie pentru toate biletele, iar în cazul vizitelor programate, cozile sunt destul de scurte.

Sursa foto: Isogoodpatrick Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri