Comisarii pentru protecţia consumatorilor au efectuat un control la Vila Mândru din Costineşti şi au propus, în urma abaterilor constatate, oprirea temporară a furnizării de servicii pentru bucătărie şi piscină.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, s-au sigilat şi oprit din circuitul consumului uman 10.854 kilograme de produse cu abateri. Printre abaterile depistate se numără: materii prime-produse de origine animală (crenvurşti, parizer, salam feliat, salam Victoria, carne porc congelată, cotlet porc gătit-congelat) depozitate fără elemente de identificare - caracterizare; agregate frig (congelator pentru carne de pasăre, congelator legume fructe, frigider lactate, frigider ouă) cu urme de rugină, chedere cu mucegai şi mizerie.

De asemenea, la bucătărie comisarii au constatat prezenţa muştelor, utilizarea pentru preparatele culinare a brânzei telemea de vacă depozitată în condiţii improprii, pe paviment, la temperatura de 23 grade Celsius, contrar indicaţiilor producătorului care precizează "A se depozita la temperatura de 2-4 grade Celsius", prezenţa ustensilelor de curăţenie (mop, găleată, mătura) lângă materiile prime. Totodată, untul era depozitat în condiţii improprii, la temperatura de 25 grade Celsius, contrar indicaţiilor producătorului "A se depozita la temperatura de 2-4 grade celsius". Chiuveta din bucătărie prezenta urme de mucegai, coşurile de gunoi nu aveau capac şi sistem de acţionare cu pedală.

În ceea ce priveşte meniul, potrivit comisarilor ANPC, nu sunt respectate prevederile Ordinului 201/2022, Reg.1179/2011, Ordinului 163/2021, Ordinului 183/2016 şi anume consumatorii nu sunt informaţi cu privire la declaraţiile nutriţionale, lista substanţelor posibil alergene, menţionarea "produs din produs decongelat".

La piscină s-a constatat utilizarea unor saltele cu pete şi neigienizate faptul că nu era menţionată adâncimea acesteia şi lipsea punctul negru pe fundul apei care să ateste claritatea acesteia. În plus, nu exista registru care să ateste clorinare apei.

Operatorul economic deţine 22 camere de cazare, care la data şi ora controlului erau ocupate în totalitate. S-a permis controlul în una dintre aceste camere unde s-a constatat lipsa informaţiilor cu privire la serviciile gratuite şi cu plată conform clasificării, lipsa informaţiilor cu privire la instrucţiunile de utilizare a telecomenzii aferente aparatului de aer condiţionat, televizor, furnirul patului depreciat.

În acest context, "se propune OTPS (oprirea temporară a prestării serviciului, n.r.) pentru bucătărie şi piscină", precizează ANPC.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Anamaria Stoica, a anunţat că 21 de turişti care prezentau stări de vomă au fost preluaţi cu ambulanţele de la o pensiune din Costineşti, fiind duşi la spital.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri