Un francez a dus ideea de a lua un suvenir dintr-o destinație turistică îndrăgită la extrem, ceea ce i-a atras probleme serioase cu autoritățile din italiene, acesta fiind prins cu o cantitate impresionantă de pietricele luate de pe o plajă protejată din Sardinia.

El a fost interceptat în timp ce încerca să se îmbarce pe un feribot de la Porto Torres, destinația fiind portul francez din Nisa.

Francezul riscă o amendă de până la 3.000 de euro după ce poliția a găsit 41 de kilograme de pietricele și pietre de pe plaja Lampianu în portbagajul mașinii sale, relatează Euronews.com.

Plajele cu nisip alb din Sardinia sunt renumite în întreaga lume, dar luarea, deținerea sau vânzarea de nisip, pietricele, pietre sau scoici de pe coastă sau de pe mare se pedepsește cu o amendă de până la 3.000 de euro.

Turiștii riscă chiar și închisoare dacă sunt condamnați pentru furt cu circumstanța agravantă a furtului unui bun de utilitate publică. Iar în cazul francezului vorbim de o cantitate uriașă.

Care este impactul asupra mediului al furtului de nisip și pietricele de pe plaje?

Nu ar fi primul caz extrem. În 2019, un cuplu francez a fost prins cu 14 sticle de plastic pline cu nisip, cântărind 40 kg. Poate părea o mică problemă, dar furtul de nisip și pietricele de pe plaje poate avea consecințe ecologice grave.

După arestarea din 2019, cercetătorul de mediu din Sardinia Pierluigi Cocco a explicat care ar fi putea fi efectele acestui tip de comportament dacă ar rămâne nepedepsit, iar fenomenul nu ar fi stopat.

Potrivit acestuia, dacă doar o fracțiune din numărul impresionant de turiști care vin pe plajele protejate ar fura nisip și pietricele, în câțiva ani, acest fenomen ar contribui semnificativ la reducerea plajelor.

În 2021, grupul de campanie „Sardinia jefuită și prăduită” („Sardegna rubata e depredata”) estima că cel puțin șase tone de nisip au fost luate de pe plajele insulei de la începutul anului și până la jumătatea lunii august.

Mulți turiști fură pietricele și nisip de pe aceste plaje pentru a stârni invidia prietenilor și rudelor, pentru a retrăi emoția vacanței în sufrageria lor sau chiar pentru a decora un acvariu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri