Dacă vi se pare că Otopeni este un aeroport groaznic, aveți dreptate, dar se poate și mai rău. O companie din domeniul transporturilor a realizat un clasament al celor mai stresante aeroporturi europene, dar și al celor mai relaxante. Care sunt acestea?

Potrivit experților consultați de StressFreeCarRental.com, Charles de Gaulle din Paris este cel mai stresant aeroport din Europa. Criteriile luate în considerare au fost nu doar numărul de pasageri (aproape 57,5 milioane în 2022 pentru aeroportul din Franța), cât și distanța față de centrul orașului, costul parcării, numărul de restaurante, procentul de zboruri întârziate și anulate, dar și calitatea wi-fi-ului.

Pe locurile 2 și 3 se află Heathrow și Gatwick, aeroporturile Londrei. Urmează Fiumicino, Schiphol, Munchen, Frankfurt, Barajas, Istanbul și El Prat din Barcelona.

Charles de Gaulle a primit nedoritul titlu de cel mai stresant aeroport european atât din cauza distanței mari față de oraș (peste 40 de kilometri), cât și a prețului uriaș al parcării (200 de euro/săptămână) și numărului mic de restaurante – doar 28, față de 77 în Frankfurt și aproape 100 în Istanbul.

În topul celor mai relaxante aeroporturi conduce Billund din Danemarca, urmat de aeroporturile din Luxemburg și Vilnius. Pe următoarele locuri apar Menorca (Spania), Hanovra (Germania), Newcastle (Marea Britanie), Corfu (Grecia), Trondheim (Norvegia), Torino și Cagliari (Italia).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri