Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că administraţia locală a decis să aloce în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţionarea şi închirierea echipamentelor destinate iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în urma solicitărilor venite din partea bucureştenilor.

El a menţionat că, în 2022, s-au cheltuit două milioane de lei în acest scop, în timp ce în anul 2019, în timpul fostei administraţii, au fost alocate 21 de milioane de lei.

"Anul trecut, am alocat puţin sub două milioane şi anul acesta alocăm cinci. În 2019 s-au alocat 21 de milioane. Bucureştenii ne-au cerut şi le răspundem. Am avut o perioadă în care am pus ce aveam prin depozite; montate de către Compania de Iluminat. În fiecare an ni s-a spus că nu este suficient şi anul acesta o să închiriem şi o să şi cumpărăm de suma aceasta, doar pe bulevardele mari", a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă decizia are legătură cu faptul că anul viitor vor avea loc alegeri locale, edilul a replicat că şi-ar fi dorit să facă acest lucru şi mai devreme, dar nu au existat banii necesari.

Ce spune Nicușor Dan despre târgul de Crăciun din București

În contextul în care ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, le-a cerut primarilor să evite cheltuielile excesive în luna decembrie, Nicuşor Dan a menţionat că municipalitatea se va conforma, dacă va fi emisă o astfel de ordonanţă de urgenţă.

"Dacă o să apară această ordonanţă de care se vorbeşte zilele acestea, dacă nu mai putem să cumpărăm luminiţe, putem doar să le montăm pe cele pe care le-am avut anul trecut. În ceea ce priveşte târgul de Crăciun, anul acesta am pus în buget 7,5 milioane, din care estimăm să recuperăm 3,5 milioane din închirieri, deci cheltuiala noastră să fie 4 milioane. Dacă o să apară acest act normativ, atunci o să facem, ca anul trecut, parteneriate, astfel încât operatorii să ia banii şi să avem un târg mai sărăcuţ", a explicat el.

Licitații pentru luminițe noi de Crăciun

Compania Municipală Iluminat Public a anunţat luni pe SEAP două licitaţii în vederea închirierii şi achiziţionării unor decoraţiuni care să asigure iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre un contract de închiriere în valoare de 3.352.000 lei şi unul de achiziţie în valoare de 1.999.500 lei.

Urmează să fie închiriate 577 de elemente: şiruri, plase şi traversări luminoase, precum şi figurine luminoase. Acestea vor fi instalate pe bulevardele Magheru, Bălcescu, Aviatorilor, I. C. Brătianu, Constantin Prezan, pe Calea Victoriei, la rondul Charles de Gaulle şi în pieţele Romană şi Victoriei.

Totodată, vor fi achiziţionate 150 de perdele cu cel puţin 200 de leduri; 300 de figurine 3D, în formă de sferă/stea/fug de nea/candelabru; 550 de echipamente de tip perdea, cu cel puţin 550 de leduri; 220 de şiruri cu cel puţin 120 de leduri.

Târgul de Crăciun din București ar urma să coste 7,5 milioane de lei

Biroul de presă al PMB a precizat, pentru AGERPRES, că sumele aferente organizării "Târgului de Crăciun Bucureşti - Bucharest Christmas Market", în perioada 30 noiembrie - 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei, vor totaliza 7,5 milioane lei. Din această sumă, 4,5 milioane lei provin din subvenţia finanţată de la bugetul local, aprobată de CGMB pe 9 octombrie. Restul de 3 milioane de lei reprezintă venituri proprii ale CREART pe care le realizează în cadrul evenimentului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri