Un centru de diagnostic, tratament şi cercetare a tuberculozei va fi construit cu fonduri din PNRR pe terenul unde a funcţionat Pavilionul Zerlendi din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", printr-o colaborare a acestei unităţi sanitare cu Primăria Sectorului 4, Ministerul Sănătăţii şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", a anunţat edilul Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4 a precizat, într-o conferinţă de presă, că investiţia are o valoare de 72 de milioane de euro, iar centrul va avea 115 paturi, relatează Agerpres.

El a subliniat că, mai ales după pandemia de COVID-19, a devenit o prioritate pentru România creşterea calităţii serviciilor medicale.

La rândul său, managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a estimat că lucrările se vor finaliza peste doi ani, urmând să fie organizată o licitaţie publică pentru echipamentele necesare - imagistică, evaluare endobronşică, bloc operator, pentru cazurile care vor necesita intervenţii chirurgicale.

Mahler a evidenţiat că noul spital le va oferi pacienţilor cu tuberculoză sau alte boli pulmonare circuite adecvate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că tuberculoza rămâne o problemă de sănătate publică, iar partea care ţine de diagnosticul precoce şi de educaţie nu trebuie neapărat să se desfăşoare în spital.

"Noi avem câteva priorităţi pentru pacienţii din România şi aceste priorităţi se traduc printr-o asistenţă medicală spitalicească de bună calitate. Putem să dezvoltăm împreună cu instituţii importante, cum este Institutul 'Marius Nasta', centre de excelenţă şi putem să abordăm patologii care apar mai ales acum, post-pandemic, mă refer la recuperarea pacienţilor care au afecţiuni pulmonare sau care au rămas cu probleme", a adăugat ministrul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri