Zborurile la cursele charter pentru vacantele externe au inregistrat o crestere de circa 70 % fata de 2006, ajungand la aproximativ 1600 pentru aceasta vara, a declarat, citat de NewsIn, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Ciferele au depasind chiar si asteptarile tour-operatorilr, care se asteptau la o majorare de cel mult 40 % a numarului de zborului pentru acest sezon, a spus Badulescu. Acesta a mai precizat ca este posibil ca unele agentii sa fi suplimentat numarul zborurilor fara a avea acoperite locurile. "in principiu, agentii de turism programeaza curesele charter in functie de cerere, dar sunt si unele care au riscat putin, in speranta ca cererea va fi mai mare", a adaugat Badulescu.

Potrivit reprezentantului ANAT, mai mult de 600.000 de romani vor alege sa isi petreaca vacanta in strainatate in acest an, 300.000 vor prefera Bulgaria, iar alti 200.000 vor pleca in Grecia.

Potrivit lui Badulescu, cele mai cautate statiuni de pe litoralul bulgaresc raman Nisipurile de Aur si Albena. "Bulgarii au pornit o campanie extrem de agresiva, de atragere a turistilor romani. Pe langa Nisipurile de Aur si Albena, romanii au inceput sa caute si statiunea Balcic, mai ales ca acolo sunt si vestigii romanesti", a declarat Badulescu.

Urmatoarele destinatii ca preferinte sunt Turcia, cu circa 60.000 de turisti, Spania, cu 30.000 si Tunisia, unde se preconizeaza ca vor merge in jur de 20.000 de romani.

Traian Badulescu a mai precizat ca in acest an au intrat in ofertele tour-operatorilor romani destinatii noi, cum sunt insulele din sudul Italiei, Sicilia si Sardinia, dar si insula Madeira, ce apartine de Portugalia.

Numarul turistilor straini care vor vizita Romania anul acesta ar putea creste cu circa 20 % fata de 2006, cand au intrat in tara aproximativ 1,5 milioane de straini. Cei mai multi se preconizeaza ca vor veni din Franta, Rusia, Ucraina si Republica Moldova.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Evenimentele, o industrie de jumatate de miliard de euro in Romania