MATCA Transylvanian Sanctuary, un proiect exclusivist de turism și ospitalitate, construit în Parcul Natural Bucegi, și-a deschis porțile pentru turiști, investiția ridicându-se la 7,5 milioane de euro.

Situată în localitatea Șimon, din județul Brașov, în proximitatea Castelului Bran, noua proprietate funcționează ca un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază, adițional spațiilor de cazare, de un centru de evenimente cu o suprafață de 140 de metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii, dar și pentru întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.

La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, care oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant STUP, cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar Nectar, cu o terasă generoasă.

Conceptul gastronomic este menit să celebreze cultura culinară locală, folosind la maximum influențele tradiționale, bine evidențiate în preparate de fine dining, dar și ingredientele și produsele locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.

"Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spații de cazare, și să îmbogățim zona noastră de SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor oaspeților noștri, fie ei locali sau internaționali”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Bogdan Caluianu, proprietar al complexului.

Investiția în domeniul de 9 hectare, cu o suprafață construită de 4.000 de metri pătrați utili a fost de 7,5 milioane de euro, proveniți din surse proprii și credite, ale proprietarilor, familia Caluianu, cunoscută pentru fondarea, în 1991 a brandului Albina Carpatină.

Suma a acoperit atât partea de construcții, cât și utilarea și amenajarea.

Reprezentanții MATCA Transylvanian Sanctuary preconizează un grad de ocupare mediu de 35-40% pentru anul 2024.

Sursa foto: MATCA Transylvanian Sanctuary

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri