Româncele care îşi rezervă excursii prin platforme de călătorie preferă să-şi petreacă vacanţa în Italia, Grecia sau Spania, iar valoarea medie a acestor sejururi este de aproximativ 160 de euro, într-un pachet ce include zbor şi hotel, reiese dintr-o analiză realizată de o platformă online de călătorii, conform Agerpres.

Astfel, conform datelor centralizate de eSky, Italia este preferata femeilor pentru escapade de cel puţin două zile în străinătate, cu o pondere de 40% dintre rezervările de pachete în clasament.

În acest sens, cele mai multe românce aleg să viziteze Roma, în călătorii cu o durată medie de şapte zile, dar pentru călătorii puţin mai lungi de atât, româncele preferă Florenţa, unde petrec, în medie, opt zile. De asemenea, femeile petrec timp semnificativ în Milano, Veneţia şi Rimini, respectiv aproximativ cinci zile/destinaţie. În schimb, pentru călătoriile cu durată mai scurtă, de cel mult două zile, româncele aleg Bologna.

Pe locul doi în preferinţe se situează Grecia, pentru care 20% dintre utilizatoarele care călătoresc în ţările din top rezervă pachete de zbor şi cazare. În acest context, Atena este deosebit de populară, şederea în acest oraş având, de obicei, caracter de vacanţă, cu o durată de zece zile. Pe de altă parte, insulele Corfu şi Lefkada par destinaţii ideale pentru un city break, româncele petrecând aici câte patru zile.

Potrivit sursei citate, Spania încheie podiumul destinaţiilor preferate de către românce, cu o pondere de 16%. Pentru vacanţele în Spania, femeile din România preferă Barcelona, in sejururi de câte cinci zile, iar pentru un city break, de trei zile, aleg Madrid şi Alicante.

Ierarhia este completată de Franţa, cu 15% dintre rezervările din clasament, şi de Malta, cu pachete de vacanţă în această destinaţie reprezentând 9% din total.

Analiştii platformei de rezervări online au calculat şi media cheltuielilor pentru vacanţe şi city break-uri în fiecare ţară, iar Malta se dovedeşte a fi cea mai ieftină destinaţie, pentru care româncele plătesc aproximativ 114 de euro/persoană, pentru pachete care includ zbor şi cazare. Urmează pachetele de vacanţă în Franţa (129 de euro) şi Italia (171 de euro). Dintre ţările analizate, cele mai costisitoare destinaţii sunt Grecia (197 de euro/persoană) şi Spania (204 euro).

Analiza a fost realizată pe baza datelor platformei de călătorie eSky.ro, care acoperă toate rezervările efectuate în perioada 28 februarie 2023 - 28 februarie 2024, în cadrul cărora călătoriile au fost efectuate doar de către persoane de sex feminin.

Numărul total al rezervărilor către ţările prezentate în clasament reprezintă 76% dintre toate călătoriile în pachet care au fost realizate în această perioadă de către femei. Preţurile prezentate în euro reprezintă valoarea medie a călătoriei pentru o persoană, care include zborul dus-întors şi costurile cazării la hotel sau în apartament.

Sursa foto: Shutterstock / Diana Indiana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri