Numar record de turisti pe litoralul romanesc in actualul sezon: peste 110.000

Numarul turistilor care s-au aflat in acest sfarsit de saptamana in statiunile de pe litoral este, potrivit statisticilor oficiale, de peste 112.000, cel mai mare numar de la inceperea sezonului estival si pana in prezent, informeaza NewsIn.

Potrivit unui bilant al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, in continuare in topul statiunilor se afla Neptun, cu 24.732 de turisti, urmata de Costinesti, cu 24.300 de turisti si Eforie, cu 20.052 de turisti. Si la Mamaia, hotelurile sunt pline de turisti, fiind inregistrati oficial un numar de 20.052 de persoane.

La Vama Veche se afla peste 8.500 de turisti, in cea mai mare parte cetateni romani. Numarul turistilor straini se ridica la 6.371 pe intreg litoralul, iar cei mai multi au ales sa se cazeze in unitatile din sud, la Neptun si Eforie.

Numarul real de turisti se apropie insa de 200.000, intrucat cifrele oficiale ii indica doar pe cei care s-au inregistrat la receptiile hotelurilor, iar acestora li se adauga si cei care au ales sa se cazeze la particulari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Relaxare totală în Mamaia: zeci de petrecăreți au încins o horă
Setari Cookie-uri