Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) a incheiat pentru sezonul estival 2005 un numar de 208 contracte de asigurare a folosirii potentialului turistic si de agrement al plajei, cu agentii economici ce detin active in statiuni, se arata intr-un comunicat al DADL. "In acest an s-a contractat o suprafata de plaja de 800.000 metri patrati, cu 10% mai mult fata de anul trecut. Pana la aceasta data au fost facturate si ridicate de la sediul DADL circa 50% din contractele semnate", ne-a declarat purtatorul de cuvant al DADL, Paula Anghel.

Potrivit acesteia, agentii economici care au contractat suprafete de plaja de pe litoralul romanesc nu au voie sa contruiasca beach-baruri. "Contractantii au voie sa amplaseze constructii demontabile pentru depozitarea de umbrele si sezlonguri", ne-a spus Paula Anghel.

Conducerea DADL a anuntat ca este indreptatita sa sanctioneze material societatile care nu vor respecta conditiile de legalitate a contractelor si ca aceste aspecte se constituie in clauze de reziliere a contractelor. "Cele mai mari amenzi pentru persoanele juridice se ridica la 100 milioane de lei, iar pentru persoanele fizice, la 10 milioane de lei", ne-a precizat purtatoarea de cuvant al Directiei.

Zonele de plaja pentru care nu s-au semnat contracte sunt cele afectate de eroziune, aflate in urmatoarele locatii: Mamaia, zonele Parc, Jupiter, Cordonul Eforie Nord Sud, Venus, Mangalia, 2 Mai, Cap Aurora.

Directia a anuntat agentii economici care nu au ridicat inca acest contract ca trebuie sa se prezinte la sediul institutiei pana la sfarsitul acestei saptamani.