"Sper ca legea sa fie aprobata de Guvern in doua saptamani, acum se afla in circuit extern de avizare. Vechiul act normativ este foarte restrictiv, iar cel nou va imparti criteriile in obligatorii si optionale. Cateva dintre criteriile obligatorii sunt legate de existenta iluminatului public, de infrastructura si canalizare", a spus secretarul de stat in Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL), Lucia Morariu.

Potrivit acesteia, operatorii de pe litoral sunt mai bine pregatiti in prezent decat anul trecut, iar numarul turistilor va fi mai mare cu 15% decat in 2008.

Numarul turistilor care vor merge pe litoralul romanesc, in acest an, va creste cu 15% fata de 2007, considera si ministrul turismului Ovidiu Silaghi, care a facut recent aceste estimari, in cadrul conferintei de dechidere a sezonului estival.

Citeste si:

El a mentionat ca anul trecut pe litoralul romanesc au fost circa un million de turisti.

Portivit ministrului, serviciile de pe litoral s-au imbunatatit in ultimii ani, ca urmare a constientizarii de catre operatori a faptului ca turistii pot alege alte destinatii.