Peste 5.000 de romanii si-au cumparat pachete turistice de peste 2.000 euro

Mai mult de 5.000 de turisti romani au contractat pentru sarbatorile de iarna pachete turistice de lux, de peste 2.000 de euro per persoana, a declarat consultantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, citat de NewsIn.

De asemenea, acesta a precizat ca din ce in ce mai multi romani pleaca in calatorii de lux, destinatiile exotice fiind cele mai vizate. Astfel, anul acesta, mai mult de 10.000 de turisti romani au plecat in croaziere de lux.

Conform reprezentantului ANAT, piata turismului exotic creste an de an cu 30 - 40 la suta, pentru unii turoperatori, acest nivel fiind chiar mai mare.

"Romanii au inceput sa se orienteze si catre destinatiile exotice, dublandu-se in fiecare an numarul solicitarilor in acest sens. Principalul motiv pentru care turistii au inceput sa calatoreasca si in aceste locuri este puterea de cumparare din ce in ce mai mare a romanilor", a mentionat Tatiana Bulubica, directorul de marketing al unei agentii de turism.

Potrivit agentiilor membre ANAT, cele mai solicitate destinatii exotice sunt Maldive, Mauritius, Bora Bora, Bali, Mexic, Thailanda si Kenya. De asemenea, romanii au inceput sa-si indrepte atentia si catre destinatii mai putin obisnuite, cum ar fi Laponia, loc foarte solicitat de sarbatorile de iarna.

In ce priveste tarifele pentru pachetele turistice de lux, acestea pornesc de la 2.000 de euro, si pot ajunge la 10.000 de euro, uneori si peste, a spus Badulescu, "insa o medie a costului cu un astfel de pachet se situeaza undeva la 3.500 de euro".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Muzeul Luvru se pregătește să-și deschidă porțile, într-un nou format post-COVID
Setari Cookie-uri