Doua curse Olympic Airlines de la Bucuresti spre Atena au fost anulate

Doua curse ale companiei aeriene elene Olympic Airlines pe ruta Bucuresti-Atena au fost anulate ieri, din cauza grevei controlorilor de trafic din Grecia, au declarat ieri reprezentantii companiei.

Potrivit acestora, au fost anulate cursele Olympic Airways 382, care trebuiau sa decoleze de pe aeroporul Henri Coanda la ora 11.10 spre Atena si 384, care urma sa decoleze la ora 19.30.

Transportul public, ca si transportul aerian si maritim vau fost perturbate miercuri in Grecia, din cauza unei greve generale de 24 de ore, prevazuta de mult timp de sindicate in semn de protest fata de politica de austeritate a guvernului de dreapta, relateaza AFP.

Anuntata de cateva saptamani, greva intervine in conditiile in care tara este cuprinsa de revolte urbane declansate de moartea unui tanar de 15 ani, ucis de un politist sambata, la Atena.

Cele doua mari centre sindicale ale tarii, Confederatia generala a muncitorilor greci si Federatia functionarilor, au anulat un mars pe care intentionau sa il organizeze in centrul Atenei, din cauza incidentelor care se inregistreatza de sambata. In schimb, ele au chemat angajatii la o adunare "pasiva" in fata Parlamentului.

Circa 20 de curse ale companiei aeriene nationale Olympic Airlines, pe cale de privatizare, spre Europa si Orientul Mijlociu si peste 40 de curse interne vor fi anulate. Compania privata Aegean si-a anulat toate cursele pentru ziua de miercuri. Nu va fi asigurata nicio legatura maritima cu insulele grecesti.

Miscarea va perturba si transportul public din Atena, prin oprirea activitatii dimineata si seara pe caile ferate, metrou, liniile de autobuz si de tramvai, iar multe scoli vor fi inchise.

Functionarea bancilor, administratiilor si marilor societati din sectorul public, ca cea de electricitate, va fi de asemenea afectata.

Sindicatele cer "fonduri pentru cetateni si nu pentru bancheri", denunta privatizarile in curs, austeritatea salariala si reforma pensiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri