"Proprietarul hotelurilor Marriott analizeaza in momentul de fata pietele din Bucuresti, Cluj si Timisoara in vederea deschiderii unor noi hoteluri. In momentul de fata nu cunoastem valoarea totala a investitiilor, insa pot spune ca acestea vor fi semnificative", a spus, la Forumul Industriei Hoteliere, Kurt Strohmayer, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca in momentul de fata Romania este una dintre cele mai oportune piete pentru deschiderea de noi hoteluri. "Acum este momentul ca investitorii sa cumpere terenuri si proprietati, ale caror valori au scazut in ultima jumatate de an cu 40-50%", a declarat reprezentantul Marriott.

Strohmayer este de parere ca forta de munca din constructii, care in conditiile crizei se intoarce in tara, reprezinta un avantaj pentru acest tip de proiect. Acesta le-a recomandat investitorilor sa se afilieze unui brand puternic si nu sa se focuseze pe demararea unui proiect independent.

Directorul general al JW Marriott Bucharest a adaugat ca, in momentul de fata, Romania duce lipsa de hoteluri de doua si trei stele, oferta hotelurilor de lux acoperind cererea.

Si directorul regional Golden Tulip pentru Europa de Est, Paul Marasoiu, a declarat recent, pentru NewsIn, ca trei noi hoteluri afiliate grupului Golden se vor deschide anul acesta in Bucuresti, Cluj si Moieciu de Sus, iar alte trei unitati sunt programate pentru deschidere in 2010.